Tips voor verenigingen om jeugd op weg te helpen

3095
05 mrt 2021

In het afgelopen jaar heeft de jeugd meer dan ooit de waterkant opgezocht. Door corona is er behoefte aan leuke activiteiten die je op een veilige manier kunt uitoefenen, en vissen past daar perfect bij. Vooral kinderen die voor het eerst gaan vissen hebben wat ondersteuning nodig op het gebied van waterkennis, vaardigheden en de omgang met vis en natuur. Daar ligt een uitdagende taak voor de verenigingen!

Dit voorjaar is de tijd om je als hengelsportvereniging op een positieve wijze te laten zien. Dat kan door regelmatig de waterkant te bezoeken en daarbij de vissende kinderen te voorzien van informatie over de vereniging en de komende activiteiten.

Qua activiteiten kun je denken aan het organiseren van jeugdviscursussen, visclinics, filmavonden, open dagen, viswedstrijden, vislessen, de ZomerVISkaravaan of een schoonmaakactie. Daarbij is het belangrijk dat je de promotionele activiteiten voor- en achteraf zoveel mogelijk zichtbaar maakt via de media.

Op de website van Sportvisserij Nederland zijn verschillende infobladen beschikbaar met ondersteunende informatie.

Laagdrempelige kennismaking

Om de kennismaking met het vissen voor kinderen zo laagdrempelig mogelijk te maken, kun je als vereniging een gratis (online) jeugdvergunning beschikbaar stellen. Zo maak je de jeugd bekend met jouw vereniging, zonder daarvoor meteen geld te vragen.

De kosten voor een JeugdVISpas kunnen voor sommige ouders namelijk een belemmering zijn om hun kind te laten vissen, zeker als hij of zij nog niet eerder heeft gevist. Het is goed om te beseffen dat een gratis jeugdvergunning niet alleen is bedoeld als promotie- en ledenwervingstool, maar de hengelsportverenigingen ook helpt om haar maatschappelijke uitstraling te vergroten.

Een krantenartikel waarin de onderwerpen ‘gratis voor jeugd’, ‘ook voor arme gezinnen bereikbaar’ en ‘sportvissen is voor iedereen’ worden benoemd, geeft de vereniging een uitstekende naam!Stekkie Magazine

Elk kind dat een gratis online jeugdvergunning of JeugdVISpas aanschaft, is direct bij de vereniging en Sportvisserij Nederland geregistreerd en krijgt vier keer per jaar het Stekkie Magazine toegestuurd.Dit magazine staat boordevol handige tips, visverhalen en leerzame artikelen over vissoorten, waarbij altijd aandacht wordt gegeven aan de visserijregels, omgang met vis en het schoon houden van de waterkant.

De vereniging mag de contactgegevens gebruiken om de kinderen één of twee keer per jaar te benaderen met informatie over leuke verenigingsactiviteiten.

Promotiemateriaal

Voor het enthousiasmeren van kinderen aan de waterkant of een promotionele activiteit van de vereniging kan een omvangrijk gratis promotiepakket worden aangevraagd.

Er zijn - tegen kostprijs - ook de nodige aanvullende materialen beschikbaar. Om de uitstraling van de vereniging te verbeteren kun je spandoeken, beachflags en verenigingshesjes laten maken. Meer informatie hierover en een overzicht van de kosten is te vinden op deze pagina.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.