MijnVISmaat foto van de maand: snoek

3110
27 jan 2022

Dat je als sportvisser aan de waterkant soms voor verrassingen komt te staan, staat buiten kijf. Maar wat Michel de Hoog laatst aan een van zijn ‘thuiswateren’ meemaakte was wel heel erg bijzonder.

Eind november vorig jaar vond een visdag plaats die al een tijdje op de agenda stond. “Het plan was om een dagje statisch met dood aas op snoek te gaan vissen. Natuurlijk met de stille hoop om een  dikke metervis te vangen”, blikt Michel terug. “Mijn vriendin wilde graag een keer mee gaan vissen, dus hebben we oppas geregeld voor onze twee kinderen zodat we ’s morgens vroeg al aan de waterkant konden gaan zitten.”

Drie voltreffers

Het vroege opstaan betaalde zich al snel uit, want na een uurtje kwam de eerste snoek op de kant. “Een fraai exemplaar van 108 centimeter. Daar was ik echt super blij mee!” Na een paar snelle foto’s mocht deze dame weer zwemmen en keerde de rust terug. Echter niet voor lang, want de koek was duidelijk nog niet op. Michel: “Kort daarop vingen we nog twee vissen van over de meter, dus de dag kon echt niet meer stuk. Het was extra mooi dat we deze sensationele sessie samen mochten beleven.”

Er kon nog meer bij

Deze toch al bizarre snoeksessie kreeg een wel heel bijzonder slot toen de elektronische beetmelder voor de vierde keer begon te piepen. “Bij het zetten van de haak voelde ik direct dat dit weer een grote vis was. De massa en weerstand aan de andere kant van de lijn was echt gigantisch.” Na een bijzonder stevige dril kwam de snoek voor het eerst vlakbij de kant. “Dat duurde niet lang, want op dat moment nam de vis een enorme run. Toen wist ik dat dit wel eens mijn nieuwe PR kon zijn.”

Dikke unit van 119 cm

Enkele minuten later was de vis klaar voor het landingsnet. “Hoewel ik een aardig groot net heb, was het toch nog even passen en meten om de snoek erin te krijgen. Eenmaal in het net kon ik mijn ogen amper geloven – wat een unit!” Dat bleek, want op het meetlint tikte de vis maar liefst 119 centimeter aan. “Mijn oude record was in één keer met 10 centimeter verbroken! Dit was een bizarre visdag. Ik vis al twintig jaar op dit water, maar dat er zulke grote snoeken zitten was voor mij echt een verrassing.”

Andere vangsten


Het vissen op roofvis met twitchbaits is hot. Vaak is baars hierbij de doelsoort, maar Sietse de Vries pakte bij het ‘twitchen’ deze donkergekleurde snoekbaars als bijvangst. Dat leverde een verdraaid fraaie plaat op!Afgelopen herfst zat rc carpfishing geregeld aan de waterkant. Met resultaat, want zo kwam deze mooie, haast bronzen schubkarper even op de kant. Een 20 mm snowman die één meter diep werd gepresenteerd trok de vis over de streep.Traag gevist kunstaas kan in de wintermaanden ook niet echt happige vis toch tot een aanbeet verleiden. Willem Zorg kan erover meepraten. Op een rivierplas wist hij deze tank van een baars aan een op de Carolina rig gemonteerde shad te vangen. 


Bron: Hét VISblad - feb '22

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.