Aan de slag met de Online Jeugdvergunning

2573
04 feb 2022

Kinderen tot 14 jaar kunnen inmiddels bij meer dan 250 hengelsportverenigingen gratis kennis maken met de hengelsport. Deze verenigingen hebben de gratis Online Jeugdvergunning geactiveerd in hun ledenadministratie. Meer dan 5500 kinderen hebben in 2021 al gebruik gemaakt van deze vergunning!

De Online Jeugdvergunning is voor verenigingen hét document om kinderen op een laagdrempelige manier te laten vissen en is bedoeld voor kinderen jonger dan 14 jaar, die in de eigen woonomgeving beginnen met vissen. Het document wordt al veelvuldig gebruikt, bijvoorbeeld in combinatie met de vislessen op basisscholen. Via de link op de verenigingswebsite kunnen kinderen eenvoudig een op naam gestelde gratis Online Jeugdvergunning aanvragen voor het vissen met één hengel en een beperkt aantal aassoorten.

Het is belangrijk om de drempel voor de jeugd om lid te worden van een hengelsportvereniging zo laag mogelijk te houden. Tegelijkertijd zal jouw vereniging ook activiteiten moeten aanbieden om jeugdleden aan je te binden. Kinderen die goede ervaringen hebben met vissen zullen op latere leeftijd ook eerder betrokken blijven bij de sportvisserij!


Ook voor jouw vereniging? We helpen je graag!

Wil jouw vereniging ook een online gratis Online Jeugdvergunning op de website aanbieden? Verenigingen kunnen zelf eenvoudig in HSV Leden (onder Instellingen - modules) de Jeugdvergunning module aanvragen. Je kunt hier ook het logo van de vereniging opvoeren en aangeven in welk water de jeugdvergunning geldig is.

Heeft jouw vereniging een website via Mijnhengelsportvereniging? Dan kan Sportvisserij Nederland hem voor de vereniging online plaatsen. Heeft jouw vereniging een eigen website? Dat zullen de benodigde tools worden aangereikt waarmee de module eenvoudig op de site kan worden geplaatst.

Kinderen die een gratis jeugdvergunning invullen en downloaden zijn meteen geregistreerd en zichtbaar in de ledenadministratie HSV Leden. Gegevens kun je als vereniging gebruiken om met de vergunninghouders te communiceren over bijvoorbeeld leuke jeugdactiviteiten.


Gratis Stekkie magazine

De geregistreerde kinderen krijgen vier keer per jaar gratis het Stekkie Magazine van Sportvisserij Nederland thuisgestuurd. Sportvisserij Nederland stuurt bovendien ieder jaar een e-mail naar de (ouders van) jeugdvergunninghouders, waarin ze worden geïnformeerd over de voordelen van de (Jeugd)VISpas.Meer informatie voor verenigingen is te vinden in het infoblad over de Online Jeugdvergunning (.pdf).

Kom je er zelf niet uit? Neem dan gerust contact op met Rob Ceelen van Sportvisserij Nederland.

Gerelateerde berichten
14 okt 2021 Gratis vissen met de online jeugdvergunning van de vereniging 2353 Kinderen tot 14 jaar kunnen inmiddels bij ruim 200 hengelsportverenigingen gratis kennis maken met de hengelsport. Deze verenigingen hebben de gratis Online Jeugdvergunning geactiveerd in hun ledenadministratie. Hiervan wordt al veelvuldig gebruik gemaakt, bijvoorbeeld in combinatie met de vislessen op basisscholen. Inmiddels hebben al meer dan 5500 kinderen in 2021 een gratis Online Jeugdvergunning ontvangen! 29 mei 2020 Corona en het begeleiden van jeugd bij het vissen 4336 Update coronavirus sportvisserij 29 mei. Sportvisserij Nederland wil zo goed mogelijk bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus. Voor georganiseerde activiteiten door hengelsportverenigingen moeten we verder kijken dan de veiligheid van de individuele sportvisser. 06 feb 2020 Kinderen vissen gratis met de online jeugdvergunning van verenigingen 34253 Kinderen tot 14 jaar kunnen inmiddels bij ruim 200 hengelsportverenigingen gratis kennis maken met de hengelsport. Deze verenigingen hebben de gratis Online Jeugdvergunning geactiveerd in hun ledenadministratie. Hiervan wordt al veelvuldig gebruik gemaakt, bijvoorbeeld in combinatie met de vislessen op basisscholen. 08 feb 2019 Bijna 200 verenigingen met een gratis jeugdvergunning! 6751 Steeds meer verenigingen besluiten om de Online Jeugdvergunning aan te bieden, een laagdrempelig document voor kinderen tot 14 jaar om kennis te maken met de sportvisserij. 01 mrt 2018 Gratis online jeugdvergunning 19545 Het uitgeven van een gratis jeugdvergunning voor het vissen met één hengel verlaagt de drempel voor kinderen om met een document te gaan vissen. In de praktijk blijkt echter, dat deze jeugdvergunninghouders meestal niet geregistreerd worden. En dus mist de vereniging de kans om met deze vissende jeugd contact te leggen, om ze (beter) te leren vissen en met vis om te gaan. Maar vooral ook om ze te binden aan de vereniging!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.