MijnVISmaat foto van de maand: snoek

2324
24 feb 2022

Dat je voor mooie visavonturen echt niet ver van huis hoeft, was al wel bekend. Maar in de Haagse wijk Leidschenveen vangen ze de dikke snoeken dus gewoon vanuit de tuin!

Met ‘ze’ bedoelen we Mitch en de broers Jesper en Wesley. Afgelopen zomervakantie leerden de drie elkaar kennen op de camping, met visvijver. Daar brachten de jonge visfanaten samen de nodige uren door. Dat resulteerde onder meer in een flinke karper, behoorlijk wat zonnebaarsjes en uiteindelijk ook in een nieuwe visvriendschap. Na de vakantie hielden de kersverse vismaten dan ook nauw contact met elkaar.

Logeerpartij

Zo vlogen de nieuw aangeschafte visspullen in geuren en kleuren heen en weer over de WhatsApp. Maar praten over vissen is natuurlijk lang zo leuk niet als daadwerkelijk samen aan de waterkant staan. En dat laatste was op een gegeven moment toch alweer maanden geleden. Lang verhaal kort: hoog tijd voor een nieuwe visafspraak. In de kerstvakantie was het dan zover. Jesper en Wesley kwamen logeren in Den Haag, bij Mitch en vader Michel. Uiteraard met als belangrijkste activiteit een stevig potje vissen in de waterrijke omgeving.

Teamwork

Hun geduld konden de jongemannen daarbij maar moeilijk bedwingen: vrijwel direct na aankomst van Jesper en Wesley besloten de drie om alvast een hengeltje uit te werpen in de tuin. Die grenst immers aan een mooie sloot. Inclusief snoek, want al bij de derde worp werd het rubberen kunstaas vol gegrepen. Wat volgde was een knap staaltje teamwork. Mitch, Jesper en Wesley boksten het drillen, scheppen, onthaken, opmeten én fotograferen samen voor elkaar, met een klein beetje hulp van Mitch zijn vader. Het resultaat mag er zijn met deze schitterende snoek van 88 cm – bovendien een nieuw PR voor de jongens. Geen gek begin van het logeerpartijtje! 

Onthaak-trampoline

Daarbij bleek de tuin van Mitch – naast een pico bello visstek – nog een ander voordeel te bieden: de aanwezigheid an de perfecte onthaakmat in de vorm van een met waterdicht zeil afgedekte trampoline. En hoewel ze de rest van de dag uiteindelijk niks meer vingen, is het er met zo’n onvergetelijke vangst toch een dag om lang van na te genieten. Temeer omdat de leuke en spontane foto – met van links naar rechts vader Michel, Jesper en Mitch – nu ook een mooie plek in Hét VISblad krijgt. Met dank aan ‘fotograaf’ Wesley.

Andere vangsten


Karper: Het poseren met een 17 kilo zware spiegelkarper was nog best een toer, maar de voldoening spat van het gezicht van Bart Gorissen. Bijkomend voordeel: van zo’n fantastische wintervangst warm je meteen weer op.


Baars:Op een mistige winterdag begin dit jaar trok Daniël Spijker er met de spinhengel op uit met als doel om een mooie baars te vangen. Heel traag aan de Carolina rig gevist kunstaas bracht deze beauty van 43 cm in het net. Missie geslaagd!


Regenboogforel: Het was voor Jessel van der Velde de eerste keer dat hij op forel ging vissen en gelijk pakte hij een hele dikke op de wasmotlarve. Zijn dag kon niet meer stuk: “Hij gaf geweldige sport aan de lichte hengel!”

NIEUW!

De gratis MijnVISmaat app is met behulp van de nieuwste technieken helemaal opnieuw gebouwd. Een vangst toevoegen is nu zo gepiept. Download de vernieuwde app in de App Store of Google Play of ga naar www.mijnvismaat.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.