Visuitzet MidWest Nederland

2562
18 mrt 2022

Sportvisserij MidWest Nederland heeft de afgelopen periode op diverse plekken vis uitgezet. Zo zijn in de Hoge vaart, het Valleikanaal en de Eem karpers uitgezet en is recreatieplas het Geestmerambacht een flink aantal bruine forellen rijker.

De winterperiode is voor veel karpervissers ieder jaar weer een feestje. Niet omdat het zulk lekker weer is om te vissen, maar dan is het de tijd om karpers uit te zetten. Zo waren de vrijwilligers van de federatieve karpercommissie van Sportvisserij MidWest Nederland eind februari druk in de weer op diverse wateren.

In de Hoge vaart, het Valleikanaal en de Eem zijn fraaie spiegelkarpers uitgezet. Van alle vissen zijn zogenaamde plankfoto’s gemaakt, zodat de groei en verspreiding van de vissen aan de hand van terugmeldingen door karpervissers kan worden gevolgd.
 
Verder vond er in februari een uitzet plaats van mooie bruine forellen in de recreatieplas Geestmerambacht. Hier geldt het catch & release principe, dus als je hier een forel vangt moet deze daarna weer worden teruggezet – het meenemen van vis voor consumptie is verboden. 

Het uitzetten van de karpers en forellen is mede te danken aan een goede samenwerking met andere betrokken partijen in  visstandbeheerscommissies. Alle genoemde wateren zijn landelijk ingebracht, dus iedereen met een VISpas mag hier vissen.
Gerelateerde berichten
02 dec 2021 Karperuitzet Friese boezem en VISparels 3852 Afgelopen zaterdag zijn er wederom een fraai aantal (spiegel)karpers uitgezet in de Friese boezem en in enkele VISparels en andere afgesloten wateren. De uitzet van de vissen is een onderdeel van het Spiegelkarperproject Friese Boezem van Sportvisserij Fryslân. 27 nov 2021 Herintroductie zalm in de Roer 4418 De Roer was in vroegere tijden een belangrijke paairivier van de zalm. In 1996 werd in Duitsland gestart met een herintroductieproject, waarbij al snel ook Nederlandse organisaties zich aansloten. Sportvisserij Nederland is middels de Visserij Beheer Commissie Roerdal betrokken bij dit bijzondere project. 21 jul 2021 Update verhuizing karpers Oostvaardersplassen 3661 Het overzetten van de karpers in de Oostvaardersplassen naar het Markermeer is de laatste maanden gestaag verder gegaan. Sinds de start van de ‘verhuizing’ in december 2019 is er al ruim 107.000 kilo karper gevangen en overgezet naar het Markermeer. Reden voor deze verhuizing is de stapsgewijze verlaging van het waterpeil van de Oostvaardersplassen ten behoeve van natuurherstel. Hierdoor blijft er op termijn te weinig water over voor de aanwezige karpers. 08 apr 2021 150 gezenderde zeeforellen uitgezet (video) 3920 Gisteren werden zo'n 150 gezenderde zeeforellen uitgezet in het Peizerdiep. Onderzoekers van Sportvisserij Nederland en Van Hall Larenstein volgen deze trekvissen nauwgezet totdat ze via het Lauwersmeer naar de Waddenzee zwemmen. De grote vraag: is de trekroute passeerbaar voor deze iconische vissoort? 18 feb 2021 Forellen in het Lauwersmeer uitgezet (video) 5721 Eerder deze maand is er in het kader van het project Vissen voor Verbinding, maar liefst 800 kilo forel in het Lauwersmeer uitgezet. De vissen zijn losgelaten nabij gemaal Robbengat waar ze zich momenteel dan ook prima laten vangen. 12 dec 2020 Karperuitzettingen 2020 5180 Ook in 2020 heeft Sportvisserij Nederland weer bij tientallen visvijvers in het land het karperbestand een handje geholpen. Maar liefst 35 verenigingen en twee federaties maakten gebruik van een regeling voor het uitzetten van kleine karpertjes, terwijl 47 verenigingen en drie federaties subsidie kregen voor de aanschaf van vijvervoer. 25 apr 2018 Uitzetten stekelroggen 3090 Dit jaar zullen in de Noordzee stekelroggen worden uitgezet met akoestische receivers. Zo kunnen de vissen individueel worden gevolgd om te bepalen of het Nederlandse kustwater geschikt is als habitat voor de stekelrog. 10 mrt 2018 Budget Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden verhoogd naar € 150.000 5069 Voor 2018 is het subsidiebudget van het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden verhoogd naar € 150.000,-. Dit fonds subsidieert de aanleg van sportvisserijvoorzieningen door hengelsportverenigingen- en federaties zoals een mindervalidesteiger, clubhuis, trailerhelling of vissteigers.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.