Bioscooptip: Nederland onder water (video)

5872
23 mrt 2022

Na een slordige vijfhonderd draaidagen en talloze uren editen in de studio is de documentaire Nederland Onder Water deze week in première gegaan. Regisseur en onderwaterfilmer Arthur de Bruin hoopt mensen met zijn film enthousiast te maken voor de ongekende natuur ónder de Nederlandse waterspiegel. In de film – mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage en ideeën van Sportvisserij Nederland – gaat er voor de kijker een hele nieuwe wereld open.

Sportvissers en duikers weten meestal wel hoe fraai het leven er onder de waterspiegel uit kan zien, maar veel andere mensen hebben daar geen enkel beeld bij. Om hier verandering in te brengen lag De Bruin – vissenonderzoeker bij RAVON en onderwaterfilmer – samen met zijn team dwars door Nederland duizenden uren onder water.


Arthur de Bruin

Het resultaat van al die inspanningen mag er zeker zijn: een uur lang neemt de film je mee onder water en toont deze de prachtige natuur en fascinerende dieren die je daar tegenkomt. Veel kijkers zullen vermoedelijk haast niet kunnen geloven dat de makers in Nederland hebben gefilmd. Check hieronder de trailer:

Bioscoop

Nederland Onder Water is vanaf 2 april te zien in diverse bioscopen en filmhuizen. De film is onderdeel van een groene tour met nog vijf andere nieuwe natuurfilms die Pathé en partner Wereld Natuur Fonds presenteren. In het najaar zal AVROTROS de documentaire op televisie uitzenden, maar op groot scherm komen de vissen en andere onderwaterdieren natuurlijk het best uit de verf. Check alvast de trailer:Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.