Overzicht hengelsportbeurzen voorjaar 2022 (video)

14878
08 apr 2022

Nu vrijwel alle coronamaatregelen eindelijk achter de rug zijn, is er weer vrij baan voor beurzen en andere grootschalige evenementen in de hengelsport. Sportvisserij Nederland zette er een aantal voor dit voorjaar op een rij.

Daar waar de Visma in de Ahoyhallen in Rotterdam jarenlang verreweg de meest toonaangevende hengelsportbeurs was in Nederland, is het aanbod aan beurzen de laatste vijf á tien jaar breder geworden. Daarbij valt op dat steeds meer manifestaties lokaal plaatsvinden en gericht zijn op specifieke disciplines, bijvoorbeeld op karper of meerval.
 
Een overzicht van beurzen en evenementen in het voorjaar van 2022:

1. Countrylife (15 t/m 18 april)


Countrylife wordt een inspirerend outdoor-evenement over de grens dat zich richt op liefhebbers van het buitenleven in brede zin. De beurs wordt opgebouwd rond zes centrale thema’s - waaronder sportvissen - en vindt plaats van 15 tot en met 18 april in recreatiegebied De Schorre bij het Belgische Boom. De openingstijden zijn elke dag van 10.00 tot 18.00 uur. Specialisten geven lezingen en demonstraties en vissende jeugd kan een lijntje uitgooien onder begeleiding van ervaren sportvissers. Meer informatie over dit evenement vind je hier.
 

2. AHV Hengelsportbeurs (18 april)

De Amsterdamse Hengelsport Vereniging (AHV) organiseert op 2e Paasdag (18 april) van 10.00 tot 14.00 uur een beurs op het terrein van honk- en softbalvereniging De Vliegende Hollanders (DVH) te Amstelveen. Ook dit belooft een gezellige dag te worden met volop hengelsportwinkeliers, hengelbouwers, een vliegvisclub, een werpbaan voor de jeugd, een tombola, visboten en een ambachtelijk fileren van vis. De toegang én parkeren zijn gratis. Meer informatie vind je hier.


 

3. HVZ Hengelsportbeurs (24 april)

Hengelsport Vereniging Zaanstreek (HVZ) – met meer dan 5.000 leden de grootste hengelsportvereniging boven het Noordzeekanaal – geeft op 24 april vanaf 10.00 uur een kijkje in al haar activiteiten. Een keur aan hengelsportwinkeliers zal aanwezig zijn met materialen, reizen en voorlichting terwijl fanatieke specialisten uitleg geven over hengels, streamers, jerkbaits, spinners, kunstvliegen en dobberbouw. De grootste magneet van de beurs is ongetwijfeld de Ruilbeurs (tevens de grootste van Noord-Holland) waarvoor sportvissers vaak al ’s ochtends bij de opening in de rij staan. Hier kun je prachtige koopjes scoren voor het komende visseizoen. De entree van deze beurs is gratis! Meer informatie vind je hier.


 

4. KWO in Action Day 2022 (22 mei)

Onder het motto ‘De leukste, gezelligste en leerzaamste dag aan de waterkant!’ organiseert het welbekende karperplatform KWO op zondag 22 mei van 09.00 tot 17.00 uur het grootste outdoor evenement van de Benelux. Aan de oevers van De Koperen Plas in Zwolle kunnen bezoekers terecht voor lezingen, clinics, het testen én kopen van nieuwe producten en allerhande fun en entertainment rondom het water. Meer informatie vind je hier.5. Outdoor Hengelsportbeurs Monsters (26 t/m 29 mei)


Op en rond het 40 hectare grote water van Fishing Adventure in Enschede vindt van 26 tot en met 29 mei - dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur - een uniek evenement plaats: de Outdoor Hengelsportbeurs Monsters. Gedurende de drie dagen vindt een meerdaagse bellybootwedstrijd plaats en zijn er onder meer lezingen en demonstraties van bekende professionals uit de hengelsportwereld zoals Matze Koch, Veit Wilde, Thomas Sintobin, Rudy van Duijnhoven, Angelo Böhmer, Dirk Ditters en nog vele anderen. Op en aan het water kun je allerlei materialen testen en aanschaffen en krijg je uitleg over dieptemeters en fishfinders. Bellyboats en kajaks kun je ter plekke testen op het water. Meer informatie vind je hier.6. Meerval Mania 2022 (4 juni)

Ben jij gek van meervalvissen en heb je zaterdag 4 juni nog geen plannen? Noteer bij die dag dan met grote letters Meerval Mania in je agenda. Op dit evenement - georganiseerd door Hengelsport Federatie Midden Nederland en Tom-Cat webshop - kun je terecht voor lezingen van bekende meervalvissers, kun je demonstraties bijwonen en vind je een markt waar je meervalmateriaal kunt kopen. De toegang is gratis en overnachten op het terrein is een optie. Meer informatie vind je op de website en social media-pagina's van het evenement.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.