Kijktip: sportvissen Lauwersmeer (video)

1318
24 mei 2022

Sportvisserij Groningen Drenthe toont dit jaar op hun YouTube-kanaal een serie video’s over de sportvisvoorzieningen rondom het Lauwersmeer. Kwaliteit gegarandeerd, want de video's worden gemaakt door Herwin Kwint (bekend van de video's Viswater in Beeld).

Vanuit het Waddenfondsproject Vissen Voor Verbinding ontstond het idee om een film te maken over de sportvismogelijkheden in de verschillende seizoenen op het Lauwersmeer. Met als doel om eind 2022 een compleet overzicht te hebben van de vele sportvisserijmogelijkheden die het meer te bieden heeft. In totaal komen er vijf delen online.

Deel 1

In Deel 1 Feedervissen Voorjaar 2022 nemen Tamme Smit en Klaas Mozes je mee voor een masterclass brasemvissen. Tijdens de maanden maart, april en mei verzamelt de brasem zich massaal in de smalle uitlopers van het Lauwersmeer. Weten de heren de brasems binnen te hengelen?Alle getoonde sportvisserijvoorzieningen in deze video kunnen gebruikt worden door iedere VISpashouder. Een overzicht van deze voorzieningen vind je hier.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.