Seizoen 4 De Visvrouwen komende zondag van start (video)

1243
07 jun 2022

Nathalie van den Berg en Paula Petiet zijn komende zondag terug op de buis met het vierde seizoen van De Visvrouwen. In de eerste aflevering van de zes in totaal – te zien om 16:30 uur op RTL 4 – gaan de dames op streetfishing-avontuur in de hoofdstad, waar de roofvis ruim vertegenwoordigd blijkt.

De Visvrouwen beginnen de dag aan de NDSM-werf, waar ze Charlie Abbing ontmoeten – een fanatieke roofvisser die het water in Amsterdam als haar broekzak kent. Na de eerste pogingen aan het koude IJ en een praatje met Nathalie over haar hobby, gidst Charlie de dames de drukke binnenstad in. Daar aangekomen begint de zon te schijnen. In de grachten rond de Oudezijds Voorburgwal gaat het kunstaas opnieuw te water en vangt Charlie al snel een zeer knappe baars.

Bekijk hieronder alvast de promo van deze aflevering:‘Vissige’ lunch

Voor een Oosterse lunch mét vis strijkt het drietal neer aan de Zeedijk, waarna ze struinend verder gaan door Mokum. Vlakbij Nemo slaat Charlie haar hengel krom bij de eerste worp en even later poseren de dames met een mooie snoekbaars. Hierna blijft het even stil, totdat Paula – vlák voor het eind van de visdag – alsnog een mooie aanbeet krijgt. De vis verzet zich flink en komt pas vlakbij steiger in beeld. Wat zal dit zijn?

Je ziet het aanstaande zondag 12 juli om 16:30 uur op RTL 4.

Steeds meer vissende vrouwen

Met het tv-programma De Visvrouwen wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen extra stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Vrouwen kunnen daarnaast een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat steeds meer vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit onderzoek: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (470.000 van 15+) ruim anderhalf keer zoveel als in 2017 (minder dan 300.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.

Uitzendschema

De Visvrouwen zijn dit jaar opnieuw zes weken lang iedere zondagochtend te zien. De eerste aflevering is te zien op zondag 12 juni mei om 16:30 uur op RTL 4 en elke uitzending wordt de eerstvolgende zaterdag rond 14.00 uur op dezelfde zender herhaald.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.