Streetfishing volop in de media (video)

2202
30 jun 2022

Streetfishing is hot. Deze vooral onder de jongere generaties sportvissers erg populaire manier van vissen kent sinds 2018 ook een officiële wedstrijdtak. Streetfishing wedstrijden winnen de laatste jaren enorm aan populariteit en dat is diverse media niet ontgaan: o.a. Radio1, NH Nieuws en de Volkskrant besteedden er onlangs aandacht aan.

Bekijk de video van EenVandaag hieronder:Meer in de media:

Nederland primeur WK Streetfishing

Nederland heeft de eer om op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober dit jaar als eerste land het gloednieuwe WK Streetfishing te mogen organiseren. De groeiende populariteit van deze relatief nieuwe hengelsportdiscipline was voor Sportvisserij Nederland aanleiding om richting de FIPS-ed – de officiële internationale wedstrijdorganisatie – het initiatief te nemen voor een WK in deze discipline. De grachten van Zwolle vormen het strijdtoneel voor dit officiële wereldkampioenschap. Lees hier over het aankomende WK Streetfishing in Zwolle.

Nederland is een absolute topbestemming wat betreft streetfishing . Veel van onze steden – zeker de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag , maar bijvoorbeeld ook Zwolle en Groningen – vormen al jaren het decor van nationale en internationale streetfishing wedstrijden en dat is niet voor niets. In de grachten van onze steden liggen werkelijk onder elke brug en kade wel snoek, baars en snoekbaars op de loer.

Inschrijven NK Streetfishing

Op zaterdag 5 november vindt ook het NK Streetfishing in Zwolle plaats. Je kunt je hiervoor als koppel kwalificeren via diverse selectiewedstrijden die van juli t/m oktober verspreid door het land worden georganiseerd. Als koppel kun je zelf kiezen aan welke selectiewedstrijd jij en je partner willen deelnemen. Doe dit in goed overleg, want je kunt je maar voor één wedstrijd inschrijven.

Bedenk daarbij ook dat je jezelf met kwalificatie voor het NK Streetfishing automatisch in de kijker speelt van bondscoaches Dennis Horvath en Sander Groenenboom. Zij kiezen uit de deelnemers aan het NK immers ook de leden van Team Holland – dat meedoet aan het WK Streetfishing 2023. De leden van Team Holland die vorig jaar geselecteerd zijn, vissen dit jaar het WK Streetfishing in Nederland.
 
Check hier meer over het NK en klik hier om je in te schrijven.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.