Veilig varen en vissen - wat je nog niet wist (video)

2735
25 aug 2022

Vissen vanuit een bootje is een unieke beleving, maar vergt ook goed stuurmanschap: goed rekening houden met de veiligheid van jezelf én die van andere watergebruikers. Helaas gaat er op dat vlak nog weleens wat mis – zeker op vaarwegen waar ook de beroepsvaart gebruik van maakt.

 Meestal is dat het gevolg van onwetendheid, maar het kan wel leiden tot ongewenste en zelfs levensgevaarlijke situaties. Om die te voorkomen heeft Sportvisserij Nederland een video gemaakt waarin we voor een stukje bewustwording laten zien hoe je veilig vaart, wat er fout kan gaan en hoe je dat kunt voorkomen.

Een absolute kijktip, want ook de meest ervaren bootvissers realiseren zich vaak niet hoe groot de dode hoek van een varend binnenvaartschip is én hoe snel zo’n groot schip bij je is. Bekijk de nieuwe video:


Gerelateerde berichten
23 jun 2021 Nieuw - Bellyboat Bewaarkrant 4173 Bij de start van het roofvisseizoen is de Bellyboat Bewaarkrant gelanceerd. Op deze kaart staan de belangrijkste regels vermeld die een veilig gebruik van de bellyboat als doel hebben. Zorg dat je deze kent en toepast als je vanuit de ‘belly’ vist. 15 dec 2020 Bootvissers: pas op voor scheepvaart 2960 Bootvissers die veel in en rond de vaargeul en havenmondingen vissen, zijn in de herfst en winter vaak nóg slechter zichtbaar dan anders. Dat is voor scheepvaart vaak erg lastig en kan zelfs tot levensgevaarlijke situaties leiden. Extra oplettendheid op het water is deze maanden dan ook vereist. Beroepsvaart gaat het hele jaar door, ook ’s avonds en ’s nachts. 03 jun 2020 Veilig varen én vissen 2856 Het nieuwe roofvisseizoen is onlangs van start gegaan, dus veel sportvissers kiezen weer het ruime sop om achter de rovers aan te gaan. Daar ben je als boot- of bellyboatvisser niet alleen: ook de beroepsvaart en andere recreanten maken gebruik van de Nederlandse waterwegen. Om het nieuwe vis- en vaarseizoen goed én veilig te starten is het van belang enkele regels en aanbevelingen in acht te nemen. 29 okt 2017 Bootvistips bij slecht zicht 5618 Het najaar is een mooie periode om vanuit de boot te vissen. Maar door de dalende temperaturen en koelere nachten kan je weleens verrast worden door mist en slecht zicht. Met de volgende tips voorkom je dat je in de problemen komt. 14 mei 2014 ANWB, HISWA Vereniging, Platform Waterrecreatie en Sportvisserij Nederland ondertekenen intentieverklaring samenwerking Waterrecreatie Nederland. 5510 Met de ondertekening van de intentieverklaring ‘Samenwerking Private Partners Waterrecreatie Nederland’ bestendigen ANWB, HISWA Vereniging, Platform Waterrecreatie en Sportvisserij Nederland gemaakte afspraken om samen te werken aan gedeelde ambities voor de ontwikkeling van waterrecreatie in Nederland. 02 feb 2011 Varen doe je samen! 5280 Heel sportvissers die met een boot varen zijn inmiddels bekend met de knooppuntenboekjes van het project Varen doe je samen! In deze informatieve boekjes worden meer dan honderd mogelijk gevaarlijke knooppunten beschreven waar beroeps- en recreatievaart het water moeten delen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.