Varen doe je samen!

5112
02 feb 2011

Heel sportvissers die met een boot varen zijn inmiddels bekend met de knooppuntenboekjes van het project Varen doe je samen! In deze informatieve boekjes worden meer dan honderd mogelijk gevaarlijke knooppunten beschreven waar beroeps- en recreatievaart het water moeten delen.

Ze zijn handig bij het voorbereiden van een tocht of vakantie, of als u in onbekend gebied gaat varen.

Afgelopen winter zijn de tien boekjes geactualiseerd en momenteel worden ze gedrukt. Van 1 tot en met 6 februari zijn tijdens Boot Holland in Leeuwarden de boekjes voor het eerst gratis verkrijgbaar op de stands van het Watersportverbond en de provincie Friesland. Half februari liggen de boekjes ook bij diverse watersportwinkels verspreid over het land. Houd voor een overzicht de website www.varendoejesamen.nl goed in de gaten.

Op de website vindt u meer informatie over ‘veilig varen’ en vanaf februari kunt u alle Knooppuntenboekjes ook als pdf bestand downloaden. Deze pdf bestanden zijn ook prima te lezen op een Smartphone of iPad.

Het is natuurlijk leuk om een complete map aan boord te hebben maar, gezien de beperkte oplage, hopen we dat iedereen alleen die boekjes meeneemt van de gebieden waar men dit jaar gaat varen. Op die manier kunnen (nog) meer mensen gebruik maken van de boekjes.

Meer informatie is verkrijgbaar via de Stichting Recreatietoervaart Nederland (SRN) via info@varendoejesamen.nl

Bron: Stichting Recreatietoervaart Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide