VIS TV: Vliegvissen op voorn in historisch Urk (video)

1878
18 jan 2023

In de vierde aflevering van VIS TV 2023 – aanstaande zondag 22 januari om 09:30 uur op RTL 7 – reizen Daniel en Marco af naar Urk om te gaan vliegvissen op grote voorn.

Daniel en Marco gaan naar de historische haven van het voormalig eiland Urk. Hier vissen zij met kunstvliegen op het IJsselmeer. De haven staat bekend om zijn grote blankvoorn, de vuurtoren en de meest verse vis. Bekijk hier de promo:

Veel vis

Al vroeg in de morgen weten de mannen vis aan de kant te krijgen. Naast de beoogde blankvoorn worden voornamelijk kleine roofblei en baars gevangen. Ook in het andere stuk van de haven wordt goed gevangen en kan een bezoekje aan de lokale visboer niet ontbreken. Weten zij de grote blankvoorn nog te verleiden? 

Dat zie je aanstaande zondag 22 januari om 09:30 uur op RTL 7.

Meer dan vangen

Avontuur en beleving zijn niet voor niets belangrijke aspecten van VIS TV. Sportvisserij Nederland wil met het programma laten zien dat sportvissen veel meer is dan alleen het vangen van vis – óók aan kijkers die (nog) niet vissen. Met de fantastische wateren van Nederland als decor wordt sportvissen als gezonde buitenactiviteit gepromoot.

Kriskras door Nederland

Talrijke hengelsportdisciplines en uiteenlopende vissoorten komen voorbij in seizoen 2023 van VIS TV. Twaalf afleveringen lang trekken presentatoren Marco, Daniël én Tamme kriskras door het land om op de mooiste Hollandse stekken in Nederland te vissen. Daarmee staat VIS TV opnieuw garant voor avontuurlijke sportvistelevisie.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.