Sportvisserij Nederland ontvangt €1.163.267 van Nederlandse Loterij

1210
16 mei 2023

Gisteren heeft Nederlandse Loterij bekendgemaakt in 2022 52,3 miljoen euro aan afdrachten uitgekeerd te hebben naar de Nederlandse sport. NOC*NSF is enorm blij met deze bijdrage die zowel voor de topsport als voor de sport in de volle breedte wordt ingezet. Sportvisserij Nederland kon rekenen op een prachtig bedrag van maar liefst €1.163.267.

Deze financiële ondersteuning stelt NOC*NSF in staat om de sport in Nederland te bevorderen en te ondersteunen op verschillende niveaus. Sportvisserij Nederland besteed dit bedrag aan extra activiteiten voor sportvissers en vis, voorlichting en promotie, subsidies voor aanleg van voorzieningen als vissteigers, trailerhellingen, onderwaterstructuren/vissenbossen, en het verwijderen (harken) van overmatige watervegetatie. Verder worden verenigingen ervan ondersteund met het werven van vrijwilligers en organiseren van activiteiten.Steun voor sportclubs

Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter NOC*NSF: "In onze Sportagenda 2032 hebben we de ambitie vastgelegd om 12 miljoen mensen actief aan het sporten of sportief bewegen te krijgen. Dat is hard nodig; we zien de impact van corona op met name jongeren tussen de 13 en 18 jaar. Die groep blijft echt achter. We zien ook de impact van de inflatie op de financiële ruimte bij mensen om te kunnen blijven sporten. Sportclubs vervullen een belangrijke maatschappelijke rol. Ze verdienen concrete steun om professioneel in te kunnen spelen op de behoeften van groepen in de samenleving die niet vanzelfsprekend de weg naar de sport vinden. Daarom is deze geweldige bijdrage van Nederlandse Loterij meer dan welkom."

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.