Vissen op bot in VIS TV XL (video)

1579
31 mei 2023

Aanstaande zondagochtend zie je de vierde aflevering van VIS TV XL 2023 waarin Tamme met Klaas Winter bot vangt op het Wad. Daniël bezoekt een wedstrijdtraining aan het Beukerskanaal en Jan Willem gaat terug naar school om met basisschoolkinderen de waterkwaliteit in kaart te brengen.

Zeeviskampioen Klaas Winter laat Tamme de fijne kneepjes van het vissen op bot zien. De vloed brengt de vis tot vlak onder de kant en al snel heeft Klaas op beide hengels beet. Klaas draait meerdere doubletten binnen, maar dan komt er ook actie bij Tamme die de hengel flink krom trekt op een dikke bot.

Kijk hier alvast de promo:


Training

Daniël kijkt vandaag mee bij een wedstrijdtraining aan het Beukerskanaal. Hier zijn jeugdtalenten Keano en Josanne hun wedstrijdskills aan het perfectioneren zodat ze optimaal kunnen presteren tijdens de wedstrijd. De een na de andere kolblei belandt in het net en ook Daniël neemt plaats op de zitkist om even te proeven aan deze visserij.

Terug naar school

Jan Willem onderzoekt samen met Wim Zweep en een basisschoolklas de waterkwaliteit van een water. Ook vissen geven een goede indicatie van de waterkwaliteit dus wordt er met een electrisch visapparaat vis gevangen, op naam gebracht en daarna gemeten. Uiteindelijk wordt er met alle gegevens die vandaag opgevist zijn een advies bij de gemeente neergelegd.

Kijken dus aanstaande zondag 4 juni om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Voor het zesde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan dit jaar weer zowel mét als zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken en leren ze over projecten die de hengelsport direct of indirect raken. Onderwerpen zoals vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen daarbij ruimschoots aan bod.

Praktische tips

Vissen gebeurt in VIS TV XL ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2023 start op 14 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.