Vissen tegen de pijn (video)

2086
06 nov 2023

In deze video vist Marco Kraal zit in Rozendaal met naamgenoot Marco Gabriëls. Na vele operaties aan zijn rug en een verslaving aan pijnstillers zag Gabriëls het leven niet meer zitten. Toch wist hij het tij te keren, kickte af en pakte in die periode ook zijn oude hobby – sportvissen – weer op.

Wat dit met hem deed en wat sportvissen vandaag de dag voor hem betekent laten we Marco zelf vertellen in zijn ontroerende verhaal.

Kijk hier de 12 minuten durende video en laat je inspireren door deze dappere man:


Meer leuke losse items uit VIS TV Xl zie je in deze YouTube playlist.
Gerelateerde berichten
11 okt 2023 Controleren of nachtvissers zich aan de regels houden (video) 2346 In deze video gaat Tamme Smit met twee buitengewoon opsporingsambtenaren van Sportvisserij Oost-Nederland een nachtelijk avontuur aan. In het Project Nachtuil van Sportvisserij Oost-Nederland controleren boa's sportvissers die in het donker aan de waterkant zitten. 11 okt 2023 Vissen bij een veerpont (video) 1782 De herfst is begonnen en dat merk je niet alleen aan het weer, ook de roofvis gaat nu los. Veerponten zijn goede visstekken. Maar als je hier gaat vissen, doe het dan wel veilig. In deze video krijg je de nodige tips van een veerpontschipper die zelf ook fanatiek sportvisser is. 01 mei 2023 Wist je dat? Sportvissen is therapie 3023 Sportvissen is gezond. Het is niet alleen een plezierige vorm van lichaamsbeweging, maar de rust en ontspanning die de hengelsport biedt levert ook voordelen op voor de mentale gezondheid. Zo kan sportvissen de symptomen van posttraumatische stress verminderen. 27 sep 2022 Vrijwilliger van de maand: Marco Gabriëls 2422 Na meer dan vijfentwintig operaties besloten de artsen tien jaar geleden om de rug van Marco Gabriëls (54) op drie niveaus vast te zetten. Het gevolg was dat hij niet meer kon bukken en volledig werd afgekeurd. “Dat ik niet meer kon werken was één, maar die helse pijn was pas écht een ramp. De dokters zagen geen andere uitweg dan de dosis pijnstillers gaandeweg te verhogen van één naar maar liefst vijftien exemplaren per dag.” Na twee jaar lang met gigantisch veel pijn en haast uitzichtloos op de bank te hebben doorgebracht, was Gabriëls zo depressief en uitgeblust dat hij serieus overwoog om uit het leven te stappen. 25 feb 2022 Vissen als therapie - Tackling Minds 4421 Geen medicijnen nemen, maar gaan vissen. Dat is de essentie van het Engelse Tackling Minds. David Lyons richtte deze nonprofitorganisatie begin 2020 op nadat hij zelf een alcoholverslaving, angststoornis en depressie overwon dankzij de hengelsport. Inmiddels adviseert de Britse gezondheidsraad huisartsen om vistherapie voor te schrijven in plaats van medicatie.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.