23 maart Landelijke Opschoondag - doe ook mee!

2388
21 mrt 2024

Op zaterdag 23 maart vindt alweer de 22ste Landelijke Opschoondag plaats. Dan steken we samen de handen uit de mouwen en maken we Nederland weer schoon. Sportvissers kunnen gemakkelijk bij dit initiatief aanhaken middels de Vang5 campagne van Sportvisserij Nederland, gericht op zwerfafval in en rond het water. Alleen samen houden we de waterkant schoon. Help jij mee?

Zwerfvuil is voor veel sportvissers ergernis nummer één. Het vervuilt het milieu, is hinderlijk en vergalt ook nog eens je visplezier. Bovendien is schoon water van levensbelang voor mens en dier. 

Daarom heeft Sportvisserij Nederland een paar jaar geleden de campagne ‘Vang 5’ gelanceerd. Daarin moedigen we sportvissers aan om tijdens het vissen vijf stuks afval (of 5 minuten) op te ruimen in en rond het water. Dat is een kleine moeite, maar een groot plezier. Het heeft ook een enorme impact: als elke sportvisser dit één keer per jaar doet scheelt dat maar liefst 10 miljoen stuks afval.23 maart - hengel mee èn troep opruimen


Als partner van Nederland Schoon haken we vanzelfsprekend graag aan bij de Landelijke Opschoondag op 23 maart; jij als sportvisser en natuurliefhebber toch ook?! Ga je komende zaterdag vissen en heb je er ‘schoon’ genoeg van? Neem dan even kort de tijd om de waterkant en het water op jouw stek van troep te ontdoen.

Lang niet meer gevist of is het opruimen van de visstek wat weggezakt? Dan hopen we dat deze Landelijke Opschoondag de schoonmaker in jou weer wakker maakt en dat je vanaf nu weer na iedere sessie het zwerfvuil opruimt.

Met slechts een vuilniszak, paar handschoenen en grijper kun je al bijdragen aan het oplossen van het zwerfafvalprobleem. Vis tijdens de Landelijke Opschoondag mee naar vuil en help om Nederland schoon te houden!Lokale en regionale initiatieven


Door heel het land zijn lokale en regionale initiatieven tijdens en rondom de landelijke opschoondag.
  • Zo gaat de Amsterdamse Hengelsportvereniging met haar leden aan de slag om de oevers van Diemen plassen schoon te maken.
  • De werkgroep Karpervissen van Sportvisserij Zuidwest Nederland nam het initiatief om zaterdag 3 maart een grote schoonmaak te gaan houden in de Biesbosch. Met meer dan 10m3 aan zwerfvuil hebben zij een geweldig resultaat behaald.
  • Sportvisserij Limburg houdt 23 maart een Maas Cleanup2024. Ben je nog niet ingeschreven voor een van deze of andere leuke initiatieven? Geef je dan snel op.
  • Bij Sportvisserij MidWest Nederland haken maar liefst 14 verenigingen aan bij het schoonmaken op 23 maart.


Mooi werk van de werkgroep Karpervissen van Sportvisserij Zuidwest Nederland: bergen afval opgeruimd!


Schoonmaakpakket - bestel nu met korting!

Met dit complete Vang5 schoonpakket heb je alles bij je om de waterkanten schoon te maken en houden. De set bestaat uit de Vang5 opvouwbare grijper, 2 rollen vuilniszakken en één setje Vang5 handschoenen (kies uit maat M of L).


-> Bestel nu van 17,50 voor maar 10 euro (excl. verzendkosten)


Gerelateerde berichten
14 nov 2023 Nederland en Duitsland samen voor de Rijn (video) 1401 Begin september is het Interreg-project ‘De Rijn Verbindt/Der Rhein Verbindet’ gestart. Hierin werken tien Duitse en Nederlandse organisaties – waaronder Sportvisserij Nederland – de komende vier jaar samen aan een gezonde, groene en levende Rijn. 31 aug 2023 Boskalis Beach Cleanup Tour: 6.081 kilo afval en 27.854 sigarettenpeuken opgeruimd 804 Bij de jaarlijkse Boskalis Beach Cleanup Tour ruimden 1.827 vrijwilligers de héle Nederlandse Noordzeekust op. Dit gebeurde van 1 t/m 15 augustus in dertig etappes. De vrijwilligers haalden in vijftien dagen 6.081 kilo afval op van de stranden van Schiermonnikoog tot Cadzand. Ook raapten zijn 27.854 sigarettenpeuken op. 23 aug 2023 World Cleanup Day 2023: doe meer voor schone stekken! 1263 Zaterdag 16 september is het World Cleanup Day. Bij deze wereldwijde opruimactie geven ruim 190 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt door zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Sportvisserij Nederland moedigt hengelsportverenigingen en sportvissers aan om op deze dag de waterkant extra schoon te maken. 11 aug 2023 Samen houden we de waterkant schoon 1296 Zwerfafval is veel sportvissers een doorn in het oog. Daarom doen veel van hen mee aan de 'Vang5-campagne' van Sportvisserij Nederland. Die roept op om elke keer dat je gaat vissen minimaal vijf stuks afval van de waterkant mee te nemen óf vijf minuten afval op te ruimen. Deze in 2021 gestarte campagne slaat goed aan, maar ook hengelsportverenigingen kunnen helpen om Vang5 bij nog meer sportvissers tussen de oren te krijgen. 16 mrt 2023 18 maart: Landelijke Opschoondag 1465 Op zaterdag 18 maart vindt alweer de 21e Landelijke Opschoondag plaats. Dan steken we samen de handen uit de mouwen en maken we onze straten, parken, pleintjes, vijvers en grachten schoon. Sportvissers kunnen gemakkelijk bij dit initiatief aanhaken middels de Vang 5 campagne van Sportvisserij Nederland. 17 aug 2022 Vang5: Een schone stek (video) 2557 Met de in 2021 gestarte 'Vang5-campagne' roept Sportvisserij Nederland alle sportvissers op om elke keer dat zij gaan vissen rond hun stek minimaal vijf stuks afval mee te nemen óf vijf minuten afval op te ruimen. De campagne is inmiddels goed ingeburgerd en de waterkant is al een stuk schoner. Sportvisserij Nederland haakt nu ook aan bij een groots initiatief van de Rijksoverheid om het zwerfafvalprobleem te tackelen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.