HSV Service

Europees Kampioenschap zoetwatervissen in aantocht

3924
16 jun 2016

Nog enkele weken wachten en dan klinkt het startschot voor het 22e Europees Kampioenschap Zoetwatervissen. Nederland heeft van international bond FIPS/CIPS het organisatierecht toebedeeld gekregen, waardoor Almere 23 en 24 juli oranje kleurt.

In tegenstelling tot de voetballers zijn wij er namelijk wél bij. Langs de Lage Vaart wordt uitgevochten wie zich in 2016 mag kronen tot Europa’s beste. Of we kans maken op eremetaal? Wij denken van wel.

In 2014 bewezen Arjan Klop, Jo Adriolo en Dieter Friederichs dat ze tot de absolute top behoren door de wereldtitel te veroveren. Ramon Pasmans won op het EK afgelopen jaar een individueel bronzen plak en Sjors Milder was al eens kampioen bij het WK voor junioren. John Savelkoul completeert de ervaren ploeg die acte de présence geeft in Almere komende zomer. Taak aan oefenmeesters Jan van Schendel en Stefan Verhoeven om de boel scherp te houden, talent is er namelijk voldoende.

Media-aandacht

In en rondom Almere heeft men ook lucht gekregen van het naderende evenement. Onlangs werd tijdens de Nationale Teamcompetitie een item gemaakt over het EK-team door Omroep Flevoland. Het medium dat ook tijdens het kampioenschap dagelijks een wedstrijdverslag verslag gaat maken.

Maar ook internationaal wordt aandacht besteed aan het Europees Kampioenschap in Almere. Zo komt British Telecom, met icoon Ron Hughes, dagelijkse videoreportages en een uiteindelijke documentaire maken. Net als in 2015, tijdens het WK Feeder, belicht hij op karakteristiek Britse wijze de wedstrijdsport in visland.

Dagelijkse Updates

Sportvisserij Nederland zorgt met de bekende gezichten Ed Stoop en Marco Kraal van Vis TV ook zelf voor dagelijkse updates. Kun je er onverhoopt niet bij zijn in Almere? Volg dan het YouTube videokanaal van Sportvisserij Nederland. Zo blijf je op de hoogte van de actuele gebeurtenissen tijdens het EK. Echter maakt het ruiken van het wat en het voelen van het oevergras de EK-ervaring een stuk specialer.

Komt dat zien in Almere deze zomer!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.