HSV Service

Uitslag en tussenstand Penn Korpscompetitie

4080
17 okt 2016

Afgelopen weekend werd in Noordwijk de vierde wedstrijd van de Penn Korpscompetitie gevist. Inmiddels is de uitslag en nieuwe tussenstand bekend. Hier volgt een kort verslag.

Voor een topcompetitie als de PENN Korpscompetitie wordt er vantevoren intensief getraind. Donderdag werden er op strand van Noordwijk topvangsten gedaan met tientallen vissen per persoon. Vrijdag was het een stuk moeilijker en waren sommigen al blij met één visje.Zaterdag 15 oktober was de tactiek dan ook lang niet bij iedereen even duidelijk, hoe deze een-na-laatste wedstrijd in te gaan. Moet je gaan voor zomervissen als zeebaars, wintervissen als gul, schar en wijting of toch maar op de standvis bot? Dat tijdens de wedstrijd de weersomstandigheden erg wisselden maakte het er ook al niet eenvoudiger op. Kortom, dat het een interessante wedstrijd zou worden was vooraf al duidelijk.

Deze verwachting bleek ook uit te komen. Wat te denken van John de Vries van het tweede Happy H**kersteam die binnen 2 minuten een gul op de kant had liggen? Of van de wijting in de eerste draai van Andre Ooyendijk, normaal gesproken tweede reserve van het Ahoy Yuki Ladies Team? Nationale topvissers als Ruud van Noord, Frank Peene en Remi Lindhout stonden in elkaars nabijheid, maar konden de juiste tactiek niet vinden. Verspreid over het parcours werd vooral bot en schar gevangen, afgewisseld met wijting, zeebaars, gulletjes en zelfs tong en spiering. Directe buren hadden grote verschillen in de vangsten, zowel qua aantal als qua soort. Het geeft aan hoe moeilijk het vandaag was. Het lag niet aan de aantallen vissen die werden gevangen. Totaal zouden er bijna 800 vissen worden gemeten.

Dergelijke aantallen geven aan dat zeevissen vanaf het strand tegenwoordig weer lonend is. Door het principe van Catch & Release hopen we dat dit de komende jaren zo zal blijven. Het maakt de wedstrijden er zeker spannender van.

Bij het opmaken van de daguitslag bleek dat het team de Zeebaars 1 de aanval op de koppositie door het team van de Watergeus heeft kunnen afslaan. Weliswaar halveerde de voorsprong en wie weet of dit uiteindelijk voldoende marge is voor de laatste wedstrijd, mag het zeggen. De teams van Westkapelle 1 en Eagle eindigden achter de Watergeus als respectievelijk 2e en 3e.

Op 17 december is de finale van de PENN Korpscompetitie op de stranden van Walcheren. Een hevige strijd wordt verwacht om de eindzege: Nederlands Kampioen 2016. Voor de foto’s, complete uitslag en tussenstand, ga naar www.korpsvissen.nl.
Gerelateerde berichten
06 sep 2016 Goede vangsten PENN Korpscompetitie 3814 Zaterdag 3 september werd de 3e wedstrijd van PENN Korpscompetitie onder auspiciën van Sportvisserij Nederland gevist op de stranden van Groote Keeten. Dit noordelijke parcours is grillig, maar bij wind vanuit zee zijn grote botten en zeebaarzen te verwachten. Met een westelijke windkracht 3-4 waren de verwachtingen daarom hoog gespannen. De trainingsdagen hadden immers al uitgewezen dat er veel vis te verwachten was. 27 jun 2016 Zeebaars 1 wint, haaien geven geen doorslag 3944 Zaterdag 25 juni waren de stranden op Walcheren het toneel van de tweede wedstrijd van de PENN Korpscompetitie 2016 onder auspiciën van Sportvisserij Nederland.. Dit is de eredivisie onder de vissers die vanaf het strand hun wedstrijden in teamverband vissen. De winnaar mag zich Nederlands Kampioen noemen en samen met de nummer twee deelnemen aan het Wereldkampioenschap Korpsen Kustvissen 2017. Het is dus geen wonder dat er door de 34 deelnemende teams al fanatiek was getraind om op de wedstrijddag zelf een goed resultaat neer te kunnen zetten. 23 mrt 2016 Komend weekend eerste wedstrijd PENN Korpscompetitie 3214 Komende zaterdag is de vuurdoop van de PENN Korpscompetitie (PKC) onder auspiciën van Sportvisserij Nederland. Eind december vonden beide partijen elkaar om gezamenlijk de nationale teamcompetitie te vormen. De PKC is een bewezen concept waar Sportvisserij Nederland graag haar steentje aan bij wil dragen. Daarvoor wordt komende zaterdag de eerste van vijf wedstrijden gevist aan de kust van Hoek van Holland. Wie schiet het snelst uit de startblokken en geeft zichzelf daarmee een comfortabele uitgangspositie voor de rest van de competitie?

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.