HSV Service

Winnaars TC Karper 2016

5033
31 okt 2016

Afgelopen weekend is aan de Urkervaart de laatste wedstrijd van de Topcompetitie Karper gevist. Op het traject tussen Tollebeek en Urk hebben de 20 koppels van vrijdagmiddag t/m zondagochtend alles uit de kast getrokken om een aantal karpers te vangen. Normaal gezegd is op dit kanaal de vangst van meerdere vissen geen probleem, maar tijdens de wedstrijd leek het kanaal bijna visloos.

De Urkervaart maakte zijn goede reputatie als wedstrijdwater dit weekend niet waar. Door de deelnemers én lokale vissers werd volop gesproken over de redenen voor de tegenvallende vangst, waarbij de extreem hoge luchtdruk en het wegtrekken van de vis richting dieper water regelmatig werden genoemd.


De Urkervaart is een prima viswater, maar de wedstrijd viel waarschijnlijk iets te laat in het jaar.

Einduitslag TC Karper 2016

Ondanks de tegenvallende vangst bij de laatste wedstrijd kijkt iedereen terug op een geslaagd seizoen. Dankzij het uitgebreide prijzenpakket was ook prijsuitreiking en de huldiging van de eindwinnaars een feestelijk moment. In 2017 gaat de Topcompetitie Karper vol gas verder, met meer deelnemers en een nóg professionelere aanpak.

De winnaars van de Topcompetitie 2016 gaan Nederland vertegenwoordigen bij het WK Karpervissen 2017 in Hongarije:

1) John Hendriks & Ricardo Eerland
2) Henri Eshuis & Henk Meppelink
3) Klaas Keen & Chamel Keen

We bedanken de sectorsponsoren Carp Connections, Pro Line en Shimano en subsponsoren De Tacklebox, KWO, Dé Karperwereld, Karper Magazine en Spiegel Magazine voor het fraaie prijzenpakket!

Graag bedanken we ook HSV ’t Poldervoorntje voor hun toestemming en het perfect voorbereiden van de visplekken aan de Urkervaart.


De deelnemers van de Topcompetitie Karper 2016, voorafgaand aan de prijsuitreiking na de slotwedstrijd.

De winnende koppels, van de Topcompetitie vormen het WK-Team Karper 2017.

Dankzij de sponsoren was er een prijzentafel met fraaie dag- en eindprijzen.
Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.