HSV Service

CDA maakt zich sterk voor sportvisserij in sportakkoord

3624
22 nov 2017

DEN HAAG - CDA-Kamerlid Hanke Bruins Slot maakt zich sterk voor de sportvisserij. Sportvissers moeten een serieuze plek krijgen in het sportakkoord dat het nieuwe kabinet wil sluiten. „Ze vallen keer op keer tussen wal en schip.”

Vissen werd lange tijd alleen als hobby beschouwd, maar sinds een aantal jaar is de bond Sportvisserij Nederland lid van sportkoepel NOC-NSF. Daarmee is vissen erkend als sport.

Daar merkt Kamerlid Bruins Slot echter weinig van tijdens de sportdebatten in de Tweede Kamer: „We hebben het altijd over voetbal, maar nooit over die 600.000 mensen in Nederland die met veel plezier een hengel uitslaan. De afgelopen jaren zelf niet eens één keer.”


Gerelateerde berichten
29 sep 2017 Kom in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 3784 Op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Dat lijkt nog ver weg maar politieke partijen stellen nú al hun verkiezingsprogramma’s op. Samen met het NOC*NSF roepen Sportvisserij Nederland en de federaties bestuurders van jouw vereniging daarom op om in actie te komen. 14 jun 2017 Onderzoek seksueel misbruik 4312 Om seksueel misbruik in de sport aan te kunnen pakken, heeft NOC*NSF een speciale commissie ingesteld die onderzoek doet naar ongewenste intimiteiten binnen de verenigingen van alle aangesloten sportbonden. Ook Sportvisserij Nederland participeert in dit onderzoek. 25 mei 2017 Verslag Sportconventie en ALV NOC*NSF (video) 3677 Sport en congrescentrum Papendal was op 15 mei 2017 het inspirerende decor voor de eerste NL Sportconventie. Op deze zeer geslaagde bijeenkomst voor alle bestuurders, medewerkers van de Nederlandse sportbonden en van vele andere organisaties met een sterke band met sport, werd iedereen uitgedaagd om op een verrassende en soms ongebruikelijke wijze vanuit verschillende perspectieven naar de toekomst van de sport te kijken. Sportvisserij Nederlands doet volop mee in de sport. 24 dec 2016 Wedstrijdvissen is topsport 9614 Sportvissen in wedstrijdverband is een serieuze sport. Een waarbij kennis en kunde belangrijker zijn dan de geluksfactor. In combinatie met de professionaliteit en organisatiegraad van de hengelsport, was dit voor het Nederlands Olympisch Comité*Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF) reden om Sportvisserij Nederland in haar gelederen op te nemen. 17 okt 2016 Vissen straks een Olympische sport? (video) 5513 Als het aan de internationale sportvisserijkoepel CIPS ligt, wordt sportvissen een olympische sport. De organisatie is daarover in gesprek met het Internationaal Olympisch Comité. Bij de CIPS zijn hengelsportbonden uit 70 verschillende landen – en daarmee een totaal van 50 miljoen sportvissers – aangesloten. 06 dec 2012 Aansluiting sportvisserij bij NOC*NSF 13707 De leden sportbonden van het NOC*NSF hebben op 20 november unaniem besloten dat Sportvisserij Nederland vanaf 2013 volwaardig lid is van het NOC*NSF. Naast de samenwerking met partners in de recreatie- en natuursector, maakt de sportvisserij met deze aansluiting ook deel uit van de sportwereld.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.