HSV Service

440 vislessen in 2017

4453
22 dec 2017

In het afgelopen jaar hebben 86 Vismeesters verspreid door het land in totaal 440 vislessen gegeven. Zo zijn bijna 10.000 kinderen op een leuke en leerzame manier in contact gebracht met de hengelsport.

Vislessen zijn ideaal om de jeugd kennis te laten maken met de sportvisserij. Kinderen in de hoogste klassen van de basisschool krijgen les van een door Sportvisserij Nederland opgeleide Vismeester die hen alles vertelt over vissen en de onderwaternatuur. Na dit klassikale uurtje (vis)biologie volgt een visexcursie naar een water in de buurt van de school. Daar wordt het geleerde onder toeziend oog van Viscoaches – vrijwilligers van de federaties en de plaatselijke hengelsportvereniging – in de praktijk gebracht. Respect voor de vis en de natuur staan daarbij centraal.

Zowel de kinderen als leerkrachten van scholen waar vislessen zijn gegeven, zijn zonder uitzondering laaiend enthousiast. Dit merkt de lokale hengelsportvereniging vaak aan de nieuwe aanwas van jeugdleden na een visles. Zeker wanneer een vereniging zorgt voor aanvullende activiteiten.

Vrijwilligers  

Om aan de toenemende vraag naar vislessen te kunnen voldoen – zo werden in 2017 in Zuidwest Nederland 108 vislessen gegeven en in MidWest Nederland zelfs 117 vislessen – zetten Sportvisserij Nederland en de hengelsportfederaties sterk in op de werving van Vismeesters en Viscoaches. Zo is het aantal Vismeesters in 2017 gestegen naar 86 (2016: 71) en is een plan gemaakt om het werven van vrijwilligers die aan de waterkant assisteren te vergemakkelijken.

Meld je aan!

Ben je ook enthousiast om de jeugd warm te laten lopen voor de sportvisserij? Meld je dan aan voor de cursus Viscoach of Vismeester. Elke basisschool kan zich aanmelden voor een (gratis) visles. Kijk dan hier voor alle informatie over het aanvragen van een visles.

Bron: Hét Visblad


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.