HSV Service

VISpas 2019 komt eraan!

45659
20 dec 2018

De VISpas 2019 is in het land! Als je vóór 5 december hebt betaald, ontvang je de VISpas 2019 vóór 1 januari. Als je een machtiging hebt afgegeven, ontvang je rond half december de nieuwe VISpas al. Sinds 1 december is de VISpas 2019 ook online te bestellen via www.vispas.nl of te koop bij de hengelsportwinkel bij jou in de buurt.

De VISpassen (VISpas, jeugdVISpas) voor de leden van hengelsportverenigingen zijn door Sportvisserij Nederland in de 2e helft van november aan de hengelsportverenigingen verzonden. Het is daarna aan de vereniging wanneer zij de VISpassen aan hun leden verstrekken. Sommige doen dit op hun vaste ledenavonden, anderen zullen dit gewoon per post doen.

De sportvissers die geen lid zijn van een hengelsportvereniging ontvingen eind november van Sportvisserij Nederland een acceptgiro voor betaling van de Kleine VISpas. Als zij deze tijdig betalen ontvangen zij voor 1 januari van het nieuwe jaar hun Kleine VISpas.

Let op: meerdere VISpassen en de NachtVIS- en Derde Hengeltoestemming kunnen apart worden verstuurd.

Heb je op tijd betaald maar nog niets binnen? Neem dan contact op.

Veranderingen in 2019

In 2019 verandert er een aantal zaken voor VISpashouders. In dit bericht enkele belangrijke wijzigingen en veel gestelde vragen en antwoorden.

Weer meer viswater

Sportvisserij Nederland, de hengelsportfederaties en -verenigingen zijn druk bezig om zoveel mogelijk federatief en verenigingswater in te brengen in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren. Zo is er in 2018 maar liefst 3.000 hectare nieuw viswater beschikbaar
gekomen voor alle VISpashouders. Lees hier meer.

Ook in 2019 zet Sportvisserij Nederland fors in op het uitbreiden van de landelijk ingebrachte wateren.

'Dikke boekje' digitaal


De Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren kent een driejaarlijkse cyclus. De nieuwe editie (2019 - 2020 – 2021) wordt echter niet meer standaard meegestuurd met de VISpas om het milieu te sparen én om kosten te besparen.Het is ook niet meer nodig om de papieren versie van de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren op zak te hebben. De VISplanner app is immers ook rechtsgeldig en altijd up-to-date. Meer dan 80% van de sportvissers maakt hier inmiddels al gebruik van. Zij zullen het ‘dikke boekje’ dus niet missen.

Voor wie dit toch graag wil meenemen naar de waterkant (indien niet bijgesloten bij de VISpas), biedt Sportvisserij Nederland de mogelijkheid om de papieren lijst gratis op te halen bij een verkooppunt van de VISpas of deze na te bestellen in onze webshop.

ZeeVISpas verdwijnt


Per 2019 houdt de ZeeVISpas op te bestaan. Had jij afgelopen jaar een ZeeVISpas? In dit bericht lees je er meer over.

Veel gestelde vragen

  • Wanneer ontvang ik mijn VISpas 2019?
  • Ik wil een papieren lijst van viswateren hebben, hoe regel ik dat?
  • Hoe geef ik mijn verhuizing door?
  • Hoe kan ik mijn gegevens aan laten passen?
  • Ik heb wel de VISpas ontvangen, maar nog geen NachtVIS- en/of Derde Hengeltoestemming. Wat nu?

Op al deze vragen en vele andere vind je het antwoord in onze Veel Gestelde Vragen & Antwoorden (kies rubriek Visdocumenten)

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.