HSV Service

Spetterend Topsportgala (video)

6337
16 dec 2019

De vierde editie van het Sportvisserij Nederland Topsportgala was de kers op de taart van het wedstrijdseizoen 2019. In Sportcentrum Papendal werden de prijswinnaars uit diverse disciplines op het podium in het zonnetje gezet door gastheer Sjoerd van Ramshorst.

De presentator (bekend van Studio Sport) nam de ruim vierhonderd aanwezigen mee door de wedstrijdsuccessen van het afgelopen jaar. Zo zette hij Ramon Ansing (Europees kampioen zoetwatervissen) en Frank van der Schaft (wereldkampioen feedervissen) in de schijnwerpers vanwege hun fantastische prestaties internationaal. Ook de zilveren feederploeg en bronzen zoetwaterequipe kregen de lof toegezwaaid die zij verdienen.


(Camera + montage: Hugo van Gelder)

Verder gaven de talloze prijsuitreikingen een goed beeld van de grote verscheidenheid aan teamcompetities en nationale kampioenschappen – in allerlei leeftijdscategorieën, voor zowel mannen als vrouwen – die Sportvisserij Nederland elk jaar organiseert.

Sjoerd van Ramshorst was gastheer van het Sportvisserij Nederland Topsportgala. 

Zilveren speld


Frank van der Schaft had een drukke avond, want hij stond meer dan één keer in de spotlights. De feedervisser werd gelauwerd voor de zege in de Evezet Nationale Top Teamcompetitie Feedervissen met de Dutch Feeder Squad, de zilveren plak met de Oranje feederploeg en zijn individuele wereldtitel in Zuid-Afrika.

Voor die laatste prestatie ontving hij uit handen van Marjan van Kampen (voorzitter van Sportvisserij Nederland) de Zilveren Speld, een unieke onderscheiding in de sportvisserij. “Voordat ik naar Zuid-Afrika vertrok, moest ik mijn kinderen twee dingen beloven. Dat ik wereldkampioen zou worden en niet zou worden opgegeten door een leeuw. Ik sta hier nu met een gouden plak, dus de missie is geslaagd.”

Frank van der Schaft ontving de Zilveren Speld uit handen van Marjan van Kampen (voorzitter Sportvisserij Nederland).

Sportman, -vrouw en -talent


Zijn topjaar leidde ertoe dat Van der Schaft door de aanwezigen – die vanuit de zaal met hun smartphone konden stemmen, waarbij de uitslag direct op een groot scherm werd geprojecteerd – werd verkozen tot de Sportman van het jaar.

Aanstormend wedstrijdtalent Kira Epping (die indruk maakte op het WK dames zoet in Zuid-Afrika) legde beslag op de titel Sportvrouw van het jaar en junior Nick Eestermans (vierde op het WK junioren zoet in Spanje) finishte als eerste in de verkiezing van het Sporttalent van het jaar. “Alle drie fantastische sporters die alles geven voor een goed resultaat”, zei Jan van de Bovenkamp (bestuurslid Sportvisserij Nederland). “Bovendien zijn ze jong, dus daar gaan we in de toekomst nog meer van horen.”

Frank van der Schaft (Sportman van het jaar), Kira Epping (Sportvrouw van het jaar) en Nick Eestermans (Sporttalent van het jaar).

Oeuvreprijs


Op het Topsportgala werd de oeuvreprijs uitgereikt aan Hans Keijman. Hij was meer dan veertig jaar actief binnen de nationale wedstrijdvisserij. Eerst binnen de NVVS en thans Sportvisserij Nederland. Hij was begeleider en coach van diverse Nederlandse teams die werden afgevaardigd naar EK’s en WK’s. Daarnaast was hij wedstrijdleider, controleur of jurylid bij onnoemelijk veel nationale wedstrijden. Jarenlang deed hij dit samen met zijn vrouw Bets en dochter Marion.

Uit handen van Joop Bongers kreeg Hans Keijman onder luid applaus de oeuvreprijs uitgereikt voor zijn enorme inzet als vrijwilliger voor de wedstrijdvissers. De avond werd afgesloten met het spelen van het Wilhelmus voor alle nationale winnaars.


Joop Bongers (directeur Sportvisserij Nederland) overhandigt de oeuvreprijs aan Hans Keijman.

Foto-album


Op de Facebook fanpage is een prachtig foto-album te bekijken met 240 mooie platen van het evenement. Like, tag en deel gerust!
Gerelateerde berichten
16 nov 2019 Roland Peene, Ivan Gabrielse en Francis Danen Nederlands Kampioenen Kust 2019 4352 Afgelopen weekend werden de slotwedstrijden van het Nederlands kampioenschap Kustvissen voor dames en junioren georganiseerd door Sportvisserij Nederland. Aan de stranden van Domburg en Vlissingen pakte Roland Peene in de Junioren U16 categorie met totaal 13 klassementspunten de titel. Bij de Junioren U21 wist Ivan Gabrielse het goud te pakken met 12 punten en Francis Danen was de sterkste bij de Dames. Zij viste 17 wedstrijdpunten bij elkaar. 14 okt 2019 Evezet TopTeamcompetitie Dames en Junioren prooi voor Turbo Team 3557 Het Turbo Team wint de Evezet TopTeamcompetitie voor dames en jongens U20. Over vier competitiedagen bleek het team - bestaande uit Anja Groot, Twan en Mandy Swart, Floor Verhoeven en Brynn Klootwijk - te sterk voor concurrerende teams de Free Angels (zilver) en Sportvisserij Fryslân (brons). In het individuele klassement pakte Anja groot het goud voor Kira Epping (zilver) en Ingeborg Audenaerd (brons). Daarmee heeft de competitie een volledig vrouwelijk individueel podium gekregen. 02 sep 2019 Nationaal Kampioenen: Anja Groot, Stefan Hooyman en Johan Weering 5310 Zaterdag 31 augustus 2019 werden Open Nationaal Kampioenschap Dobber Heren en Dames vervist. Anja Groot pakte met 5875 gram gevangen vis de overwinning bij de Dames, bij de Heren ging Stefan Hooyman met de gouden plak aan de haal door 9550 gram vis te landen. Zondag 1 september werd Johan Weering kampioen bij het Open NK Feeder 2019. Hij haalde de meeste vissen van het gehele weekend boven water, nl 21.060 gram. 03 jun 2019 Remco Geuze Nederlands Kampioen Bootvissen 2019 3088 Bij het NK Bootvissen heeft Remco Geuze succesvol zijn titel verdedigd. Net als vorig jaar pakte hij de titel Nederlands Kampioen. Met 161 punten en 146 exemplaren bleef hij Albert Leeuwis en Pim Troost voor, die respectievelijk tweede en derde werden. 20 nov 2018 Topsportgala daverend succes (foto's) 7482 Het Sportvisserij Nederland Topsportgala 2018, afgelopen zaterdag in Sportcentrum Papendal, was opnieuw een daverend succes. Wedstrijdvissers uit diverse disciplines werden deze avond op het podium geroepen en in het zonnetje gezet door presentatoren Ed Stoop en Marco Kraal. Twee spetterende, sportieve acts dienden als intermezzo.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.