HSV Service

Flinke impuls jeugdwerk (video)

1579
10 okt 2022

De promotie van de hengelsport onder de jeugd kreeg dit jaar een flinke impuls. Zo draaide de ZomerVISkaravaan van juli tot en met september weer op volle toeren en schoot het aantal vislessen op basisscholen na een dip door twee coronajaren fors omhoog. Deze zomer vonden er in het kader van de Zomer- VISkaravaan 2022 verspreid door heel Nederland 31 jeugdevenementen plaats.

Daarbij hebben in totaal ruim 1.400 kinderen op een leuke en verantwoorde manier kennisgemaakt met het sportvissen. Onder deskundige begeleiding van VISmeesters en VISjuffen kon er een tuigje worden geknoopt, leerde de jeugd hoe je een gevangen vis moet behandelen en onthaken, werden de werp-skills aangescherpt en kon je in gevecht gaan met grote vissen op de visdrilsimulator.

Uiteraard werd er ook gevist door de kids en ging iedereen naar huis met een rijk gevulde goodiebag. Sportvisserij Nederland bedankt alle hengelsportverenigingen die mee hebben geholpen om van de Zomer-VISkaravaan een groot succes te maken.Vislessen in de lift

 
Na een forse terugval in het aantal vislessen vanwege corona (618 in 2019, 96 in 2020 en 167 in 2021) staat de teller richting het einde van 2022 op 324. Naar verwachting stijgt dit nog naar circa 360.

Sportvisserij Nederland, de hengelsportfederaties en -verenigingen hebben dankzij de inzet van zo’n tachtig VISmeesters en een veelvoud aan vrijwilligers dit jaar al bijna 8.000 kinderen kennis op laten doen over het sportvissen, de onderwaterwereld én met hen een paar uur heerlijk gevist. Meer weten over vislessen? Kijk dan op www.vissenschool.nl.


Tijdens de visles wordt kinderen geleerd hoe verantwoord om te gaan met vis.


Theorie- en praktijkles


Vislessen zijn gericht op groepen 7 en 8 van basisscholen en bestaan uit een theorie- en praktijkgedeelte. ’s Ochtends leren de kinderen in de klas over de vis en zijn leefomgeving en hoe ze respectvol en verantwoord met vissen om moeten gaan.

’s Middags wordt er vervolgens dichtbij school gevist onder begeleiding van VIScoaches. Bovendien wordt met Vang5 materialen na de visles de waterkant opgeruimd, waarbij we al het afval meenemen. Inmiddels stromen de eerste aanvragen voor 2023 alweer binnen.


Gerelateerde berichten
30 aug 2022 Visles op school: ‘Ze moeten weg van die schermen’ 2184 Journalist Gert Kramer van het AD was deze zomer aanwezig bij een visles in Harfsen. Vismeester Wim Langeler gaf de les aan groep 7 en 8 van de Beatrix School en nam de leerlingen daarna mee naar de waterkant. De kinderen vonden het prachtig en elke vangst werd met luide kreten begroet. Lekker even weg van de iPad of laptop! 03 aug 2022 ZomerVISkaravaan trekt verder (video) 1774 In juli kwam de ZomerVISkaravaan op achttien verschillende locaties op bezoek. Na een korte pauze trekt de karavaan door en bezoekt vanaf 17 augustus tot en met drie september nog zeventien plaatsen. Ben jij 14 jaar of jonger? Meld je dan aan voor een van de coole jeugdvisevents. 17 jun 2022 Goede pers Vislessen en Samen VISsen 1682 Als jouw hengelsportvereniging mooie dingen doet, dan is het verstandig om dit ook te laten zien. Maatschappelijke zichtbaarheid helpt de rol van de hengelsportvereniging in de lokale samenleving te verankeren en het belang van de hengelsport kenbaar te maken. 03 jun 2022 Een prachtig jaar vol vislessen! 1986 In 2021 hebben bijna 4.000 kinderen op de basisschool een visles gevolgd. Dat is een mooi resultaat, zeker omdat veel lessen niet konden plaatsvinden door corona. Nu de coronabeperkingen volledig zijn opgeheven kunnen de VISmeesters en hun VIScoaches zich weer volledig inzetten. 06 mei 2022 Vrijwilliger van de maand: 'Hotline naar de gemeente' 2104 Zo’n twintig jaar geleden was Frank Post (53) in Hengelo aan het vissen toen een jochie hem vroeg om een nieuw haakje aan zijn lijn te zetten. “Toen vroeg ik me af wat zo’n kind aan de waterkant doet als hij dat niet zelf kan? Een paar dagen later raakte ik tijdens een controle met een bestuurder van Ons Genoegen over het voorval aan de praat en uitte ik mijn zorgen.” 26 apr 2022 Gezocht: vrijwilligers voor ouderen en jeugd! 2309 Zonder vrijwilligers kan geen vereniging bestaan! Vrijwilligers houden de hengelsportvereniging draaiend en zorgen met bijvoorbeeld vislessen en Samen VISsen uitjes voor dat andere de kans krijgen om te genieten van het vissen. Met deze projecten zorgen vrijwilligers voor nieuwe leden binnen de vereniging en komt de hengelsportvereniging positief in beeld. 18 jan 2022 Spurt vislessen tweede helft 2021 1413 Ondanks de beperkende maatregelen door corona hebben in 2021 bijna 4.000 kinderen op de basisschool een visles gekregen. Dankzij de inzet van VISmeesters, vrijwilligers uit de hengelsport en ouders van leerlingen hebben deze kinderen kennis opgedaan over de onderwaterwereld en dichtbij school een paar uur heerlijk kunnen vissen. 30 nov 2021 Vislessen zijn in trek! 2770 Ondanks de beperkende maatregelen door corona hebben in het afgelopen jaar bijna 4.000 kinderen een visles gekregen. Dankzij de inzet van de VISmeester, vrijwilligers uit de hengelsport en ouders van leerlingen hebben deze kinderen kennis opgedaan over de onderwaterwereld en dichtbij school een paar uur heerlijk kunnen vissen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.