HSV Service

Oudejaarscampagne Nederlandse Loterij van start (video)

1382
14 dec 2022

De Nederlandse Loterij is partner van de sport. Jaarlijks ondersteunt zij via het NOC*NSF de Nederlandse sportwereld met een bedrag van 50 miljoen euro. Dit bedrag komt uit de opbrengsten van haar loterijen (Staatsloterij, Lotto, Toto, Eurojackpot e.d.). Sportvisserij Nederland ontvangt hiervan ieder jaar ruim 1 miljoen euro om de hengelsportmogelijkheden te verbeteren.

Na hondje Frekkel, egeltje Freddie, katje Frummel en koekoeksklok Fritsie zijn het dit jaar een vader en zoon die de hoofdrol spelen in de jaarlijkse Staatsloterij-eindejaarscampagne: 'Wacht niet tot geluk je overkomt' is het motto.Het bedrag dat aan Sportvisserij Nederland wordt uitgekeerd, wordt besteed aan extra activiteiten voor sportvissers en vis, voorlichting en promotie (o.a. VISkaravaan, VISvrouwen), subsidies voor aanleg van voorzieningen als vissteigers, trailerhellingen, onderwaterstructuren / vissenbossen, en het verwijderen (harken) van overmatige watervegetatie. Verder worden verenigingen ervan ondersteund met het werven van vrijwilligers en organiseren van activiteiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.