HSV Service

Vooruitblik wedstrijdseizoen 2024

2191
08 mrt 2024

Het nieuwe wedstrijdseizoen staat bijna op het punt van beginnen. Het wordt een druk jaar: Sportvisserij Nederland organiseert dit seizoen negen verschillende competities (vijf zoet, vier zout), verschillende nationale selecties geven zestien keer acte de présence op het internationale podium en in juni is Nederland tevens gastheer van het Europees Kampioenschap Dobbervissen.

Het wedstrijdseizoen opent op 23 maart vanaf het strand bij Noordwijk, waar de Nationale Teamcompetitie Kustvissen van start gaat. Begin april trapt vervolgens de Top Teamcompetitie Feedervissen af en daarna vinden onder meer het NK Kustvissen Koppel, de voorselectie van het Open NK Kustvissen en de start van de Top Teamcompetitie Dobbervissen plaats.
 
Het opsommen van alle andere disciplines op zoet en zout is met in totaal 34 verschillende dagen op de wedstrijdkalender wat veel van het goede, dus bekijk de agenda hier terug. Heb jij interesse om mee te doen aan een bepaalde wedstrijd? Schrijf je dan op tijd in, klik hier.

NK Streetfishing

Op 24 november vormt Schiedam het strijdtoneel van het NK Streetfishing. Deelname aan dit populaire NK is alleen mogelijk door je samen met je vismaat te plaatsen via een selectiewedstrijd. De diverse hengelsportfederaties organiseren in aanloop naar het NK Streetfishing wedstrijden (tussen 8 september en 19 oktober) waar koppels zich kunnen kwalificeren. Wacht niet te lang met je hiervoor op te geven, want er is bij elke selectiewedstrijd maar plaats voor vijftig koppels. De inschrijving gaat open in de eerste week van april; houd daarvoor de aanmeldpagina goed in de gaten. De Nederlands kampioenen – Andrew Keijser en Chris Eilers – zijn automatisch geplaatst om hun titel te kunnen verdedigen.Open Nationale Kampioenschappen

In zeven verschillende categorieën worden Open Nationale Kampioenschappen (ONK) gevist. Op het binnenwater betreft het de disciplines Dobbervissen en Feedervissen. Bij het Dobbervissen gaat het om de categorieën Junioren, Teams, Dames, Heren en Clubs. Bij het Feedervissen is er een ONK Feeder én een ONK Feeder voor Junioren. Aan zee gaat het om de categorie Kustvissen (heren, in de categoriën 55+ en 55-). Om aan een Open Nationaal Kampioenschap te mogen deelnemen, dien je je te kwalificeren via federatieve selectiewedstrijden.

Zout: individueel, team & koppel

Behalve op het binnenwater, is er aan zee ook een interessant aanbod van wedstrijden – zowel individueel, als team of als koppel. Zo zijn er individuele competities voor Dames en Junioren (over vier wedstrijden) waaraan zowel beginnende als ervaren vissers kunnen deelnemen. In 2024 staat ook de PENN Nationale Teamcompetitie Kustvissen weer op de agenda. In de periode van maart tot december nemen diverse teams (5 vissers +2 reserves) het tegen elkaar op om te bepalen wie de beste ploeg van Nederland is. En wegens het overweldigende succes van de eerste editie wordt dit jaar ook het NK Kustvissen Koppel weer georganiseerd. Aan deze competitie die drie wedstrijden beslaat kunnen honderd koppels meedoen.

EK Dobbervissen in eigen land

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni kruisen diverse landen de degens aan het Prinses Margietkanaal tijdens het Europees Kampioenschap Dobbervissen. Sportvisserij Nederland organiseert deze internationale topwedstrijd bij Spannenburg, waar Team Holland namens ons land aan deelneemt. Deze ijzersterke ploeg bestaat uit de internationaal gelouterde wedstrijdvissers Ramon Ansing, Stefan Altena, Nick Eestermans, Anja Groot, Stefan Hooyman, Twan Swart (reserve) plus bondscoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven. In zowel Hét VISblad als via de website en social media van Sportvisserij Nederland zullen we de komende periode nog uitgebreid vooruitblikken op dit event.


Fisherman's Friend is officieel sponsor van het EK Dobbervissen 2024.

Over de grenzen

De nationale selecties voor 2024 zijn eind vorig jaar bekend gemaakt. De sportvissers – verenigd in Team Holland – nemen deel aan zestien verschillende wedstrijden. Een greep uit het aanbod:
  • Op 4 en 5 mei vindt het WK Feedervissen plaats. Vorig jaar behaalde Team Holland daar een zilveren medaille. Dit jaar gaan ze in Spanje voor goud;
  • Op 2 en 3 november komt Team Holland in actie op het derde WK Streetfishing. Bij eerdere edities behaalde Nederland goud en zilver. De vicewereldkampioen is daarmee direct een topfavoriet;
  • Van 6 t/m 9 november komt wereldkampioen Matthias Baas met de U21-equipe in actie op het WK Kustvissen voor Junioren dat in Ierland plaatsvindt;
  • Tussen 20 en 23 november verdedigt Team Holland de wereldtitel Kustvissen in Spanje. Frank Peene hoopt – na de winst van vorig jaar – voor een unicum te zorgen en gaat voor zijn derde individuele wereldtitel.

Blijf op de hoogte!

Wil je altijd direct op de hoogte blijven van al het nieuws uit de wedstrijdvisserij? Check en volg dan de Facebookpagina WedstrijdvissenNL. Daar vind je onder meer uitslagen, wedstrijdverslagen, live-updates en nieuws.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.