Workshops Verenigingsdag
Workshop: Klaar voor de toekomst? 

Door Christel Morawek (Projectleider Belangenbehartiging Sportvisserij Nederland) en Nynke Straatsma (Projectleider Sociaal domein Sportvisserij Nederland); gebaseerd op het werk van Ton van der Spiegel (Voorzitter GHV Groene Hart)
 
De Hengelsportvereniging GHV – Groene Hart is een regionale vereniging met bijna 21.000 leden en nog eens 2.000 houders van een stadvisbewijs Den Haag. Het is belangrijk voor onze vereniging om te laten zien dat sportvissers en de hengelsportvereniging midden in de samenleving staan. Sportvissers zijn vaak minder zichtbaar, maar in aantal zijn wij de grootste vereniging in bijna alle gemeenten.

GHV – Groene Hart wil de hengelsport binnen de gemeenten waarmee wordt samengewerkt breder over het voetlicht brengen. Op dit moment is de samenwerking met de gemeenten goed, maar door beleidsontwikkelingen en decentralisatie is een meer actieve samenwerking en grotere zichtbaarheid van de hengelsport belangrijker geworden.
 
In onze infographic is weergegeven wat GHV / Groene Hart doet voor het welzijn van vissen. Maar ook wat de vereniging doet voor de welzijn van onze leden, sportvissers en burgers. Deze infographic is speciaal samengesteld als leidraad voor ons kennismakinggesprek met Robert Barker, wethouder Buitenruimte, Dierenwelzijn, Milieu en stadsdeel Haagse Hout.Tussendoor Vangt Ton ook nog even 5 stukjes vuil meeWorkshop - Vislessen en VISsen voor kids

Coördinatie: Gerwin Gerlach (Projectleider Verenigingsadvisering) en Peter Duijnhoven (Adviseur Doelgroepen Sportvisserij MidWest Nederland)

Het 'Vissen voor kids' programma wordt door viscoaches van hengelsportverenigingen georganiseerd voor jeugd van 8 tot 12 jaar. Het enthousiasme voor het vissen en het ervarend leren staan hierin centraal. Het programma is een ideale opvolging van een visles op de basisschool. Bij deze demonstratie zie je hoe dit werkt!
 
Het Vissen voor kids programma bestaat uit één tot drie avonden of middagen. Elke sessie begint met een uurtje vissen, gevolgd door een half uurtje ervaringen uitwisselen en aanvullend wat meer uitleg over wat er geleerd is. Na een visles heb je de eerste sessie al achter de rug en zorg je met twee extra sessies dat kinderen geheel zelfstandig kunnen vissen!  
 
Met het Vissen voor kids programma willen we het enthousiasme van jeugd, die begint met vissen, vergroten door ze viservaring te laten opdoen, nuttige informatie te verstrekken en ze vooral zelf ervarend te laten leren. Hierbij willen we de jeugd in ieder geval zelfstandig leren vissen met de vaste hengel en de gevangen vis op een goede manier behandelen. Check de weblink

Workshop: Samen VISsen

Door: Daisy Markerink (Medewerker HSF Midden NL) & Ron Menting (Samen VISsen-coach)

Binnen het Samen VISsen programma nemen vrijwilligers van hengelsportverenigingen bewoners van zorgcentra mee voor een heerlijk dagje vissen.

Laat je tijdens tijdens de workshop meenemen in het Samen VISsen-programma. Een Samen VISsen-coach zal je vertellen wat het inhoudt om hier met jouw HSV mee aan de slag te gaan en waarom het juist zo mooi is om hier mee aan de slag te gaan. Je hoort verder van een federatieve coördinator hoe verenigingen hierin ondersteund worden en hoe je contact legt met een zorgcentrum in jouw regio. Kom kijken en ga in de toekomst ook met jouw vereniging visuitjes organiseren! Check de weblinkDemonstratie - ZomerVISkaravaan 

Door Jarno Veldhuizen (Medewerker Jeugdaciviteiten) en Alisha Hansma (Medewerker Verenigingsadvisering en Wedstrijden)

De ZomerVISkaravaan is een unieke kans om kinderen uit jouw gemeente op een verantwoorde manier te laten kennismaken met sportvissen. Ook laat jouw hengelsportvereniging zich hiermee zien als actieve sportvereniging. Kom langs om te zien hoe je dit evenement zelf organiseert.

Tijdens de workshops ZomerVISkaravaan leer en ervaar je hoe je eenvoudig een leuk eendaags evenement voor de jeugd kunt organiseren. We nemen je mee vanaf de inschrijving via spelletjes, vissenwelzijn en visvaardigheid naar een afscheid van een groep gemotiveerde kinderen, die hebben ervaren hoe leuk vissen is! Zorg dat je bij voorkeur geen evenementenvergunning nodig hebt en zorg voor maximale aandacht in de lokale en regionale media. En wat is er mooier als de deelnemers bij jouw HSV daarna gratis kunnen vissen?


Demonstratie - Vang 5 

Door Wendy Boonstra (Vrijwilligerscoördinator - Sportvisserij MidWest Nederland)
 
Als sportvisser en natuurliefhebber weet jij als geen ander hoe hinderlijk het is als het water en de oever vol met zwerfafval liggen. Die troep vervuilt niet alleen het milieu, maar het vergalt ook je visplezier. Daarom komen wij in actie met Vang5. Samen met jou.
 
De Vang5 campagne is primair gericht op individuele sportvissers. Het is echter ook een programma waarbinnen je als HSV actief kunt zijn. Vang5 helpt je om te laten zien dat ook jouw HSV bijdraagt aan mooier en schoner water. Neem als vereniging deel aan het programma, meld je schoonmaakacties vooraf aan en wij zorgen dat de lokale krant en regionale media hiervan op de hoogte worden gebracht. Aan het eind van de schoonmaakactie meld je je ‘vangst’ en voegt een mooi foto toe, dan delen we ook dat met de lokale krant. Weblink
Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.