Vis & water

Wout van Leeuwen Hengelsport in beroep tegen vergunningen staand wantvisserij Europoort en Maasvlakte

7229
29 sep 2016

Vrijdag 30 september staat nog een zitting gepland met betrekking tot de staand wantvisserij in het Europoort- en Maasvlaktegebied. Dit keer bij de Rechtbank Rotterdam. Daar heeft Wout van Leeuwen Hengelsport beroep aangetekend tegen de verleende vergunningen voor het beroepsmatig vissen met staand want in het Rotterdamse zeehavengebied.

Wout van Leeuwen heeft namelijk bezwaar aangetekend tegen de twee vergunningen die de Staatssecretaris van Economische Zaken heeft verleend aan twee beroepsvissers om met staand want te vissen op zeebaars. Door de overlast die deze vorm van visserij oplevert voor sportvissers, ziet Wout van Leeuwen Hengelsport de inkomsten teruglopen.

Beroep ingesteld

Helaas heeft de Staatssecretaris het bezwaar van Wout van Leeuwen Hengelsport niet ontvankelijk verklaard en om die reden niet inhoudelijk bekeken. Wout van Leeuwen zou volgens de Staatssecretaris geen rechtstreeks belang hebben bij dit besluit. Met juridische ondersteuning van Sportvisserij Nederland heeft Wout van Leeuwen Hengelsport beroep ingesteld tegen het besluit van de Staatssecretaris om de bezwaargronden niet inhoudelijk te toetsen. Vrijdag 30 september zal de Rechtbank Rotterdam dit beroep behandelen.


Belang hengelsportbranche

Sportvisserij Nederland stelt zich op het standpunt dat winkeliers als Wout van Leeuwen Hengelsport ook aangemerkt zouden moeten worden als belanghebbende in dit soort juridische kwesties. Hengelsportzaken ondervinden immers zeer negatieve effecten van besluiten die de sportvisserij schaden.
Gerelateerde berichten
28 sep 2016 Onbegrijpelijke uitspraak rechtszaak staand wantvisserij Europoort en Maasvlakte 10202 De rechtbank heeft de voorlopige voorziening afgewezen die Sportvisserij Zuidwest Nederland had aangevraagd om de beroepsmatige staand wantvisserij in het Rotterdamse zeehavengebied stil te leggen. Tevens heeft de rechtbank in de hoofdzaak in het nadeel van de sportvisserij besloten. 22 sep 2016 Update: rechtszaak staand want Rotterdam snel uitspraak 13535 Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft met succes een zogenaamde voorlopige voorziening aangevraagd inzake het beroep tegen de staand wantvisserij in het Rotterdamse zeehavengebied. Deze zaak is vandaag in de Rechtbank in Breda om 09:30 uur behandeld door de voorzieningenrechter. 26 aug 2016 Voorlopige voorziening staand wantvisserij Europoort aangevraagd 6193 Sportvisserij Zuidwest Nederland vraagt een voorlopige voorziening aan om de visserij met staand want in het Rotterdamse zeehavengebied stil te leggen. Dit vooruitlopend op de behandeling van het beroep dat zij heeft aangespannen tegen de vergunningen die het ministerie van Economische Zaken heeft uitgegeven aan twee beroepsvissers. 16 jun 2016 Beroep staand want Europoort (update) 6494 Het bezwaar dat Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft aangetekend tegen de twee eind vorig jaar uitgegeven vergunningen voor het vissen met staand want in het Maasvlakte-/Europoortgebied is afgewezen. Sportvisserij Zuidwest Nederland gaat in beroep tegen deze beslissing 09 feb 2016 Bezwaar aangetekend tegen staand wantvisserij Europoort- en Maasvlaktegebied 4939 Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft bezwaar aangetekend tegen de twee eind vorig jaar uitgegeven vergunningen voor het vissen met staand want in het Europoortgebied. Ook andere partijen uit de hengelsportsector hebben bezwaarschriften ingediend bij het ministerie van Economische Zaken.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide