Vis & water

Terugkijken: haaien en roggen bij Vroege Vogels (video)

3387
07 apr 2017

Het Vara-programma Vroege Vogels besteedde afgelopen dinsdag uitgebreid aandacht aan het project 'haaien en roggen terug in de Noordzee'. Bij dit project gaat het Wereld Natuur Fonds, in samenwerking met Sportvisserij Nederland, haaien en roggen kweken en uitzetten. Het item is nu terug te kijken.

Omdat het zo slecht gaat met de haaien en roggen in de Noordzee, gaat een coalitie van natuurorganisaties voor het eerst in de geschiedenis deze vissen kweken en uitzetten. Het gaat namelijk zo slecht dat natuurlijk herstel niet meer mogelijk is. Tijdens het project 'haaien en roggen terug in de Noordzee' worden verschillende soorten haaien en roggen gekweekt en uitgezet. De eerste soort die nu wordt gekweekt en binnenkort wordt uitgezet, is de stekelrog.

Het WNF leidt het project en werkt samen met Sportvisserij Nederland, Stichting Noordzee, BlueLinked en de Dutch Shark Society. Sportvisserij Nederland faciliteert het onderzoek tot herintroductie van deze schitterende vissen. 

Terugkijen

In het item van Vroege Vogels krijg je een kijkje in het kweekcentrum Blue Linked in Utrecht. Daar worden op dit moment de stekelroggen gekweekt. In de uitzending zie je bovendien prachtige natuurbeelden van haaien en roggen van onderwaterfilmer Peter Verhoog.

Het item is hier terug te kijken: Vroege Vogels, haaien en roggen kweken

Haaien en roggen kaart

Wil je weten welke haaien en roggen er allemaal voorkomen in de Noordzee? In onze webshop vind je een zoekkaart haaien en roggen.Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide