Vis & water

Uitspraak Benedenrivieren opnieuw uitgesteld

7698
14 aug 2017

De uitspraak over onze bezwaren ten aanzien van de beroepsvisserij in het Benedenrivierengebied is opnieuw uitgesteld. Helaas moeten we dus nogmaals zes weken wachten op een uitspraak in deze belangrijke kwestie.

Als sportvisserij hebben wij grote problemen met het feit dat in het Benedenrivierengebied - waaronder de Biesbosch - zonder beperking ten aanzien van de hoeveelheid, op schubvis mag worden gevist door beroepsvissers terwijl de visstand al vele jaren daalt. Daarom hebben Sportvisserij Zuidwest Nederland en Sportvisserij Nederland bezwaar gemaakt tegen diverse toestemmingen van beroepsvissers.

De zaak is inmiddels in behandeling bij de hoogste bestuursrechter; de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op 22 mei 2017 vond daar een hoorzitting plaats als sluitstuk van de procedure. In principe volgt na een hoorzitting binnen zes weken uitspraak; die termijn liep tot 3 juli 2017. De beslissingstermijn werd echter verlengd met zes weken tot aan 21 augustus 2017. Nu is de termijn opnieuw met zes weken verlengd, dus tot aan 2 oktober 2017. Mocht de uitspraak eerder worden gedaan, dan lees je dat uiteraard hier.
Gerelateerde berichten
23 mei 2017 Kritische vragen rechters over Benedenrivieren 4908 Op 22 mei vond bij de Raad van State in Den Haag – de hoogste bestuursrechter – een belangrijke zitting plaats over de visserij in de Biesbosch. De uitspraak volg over zes weken en kan van groot belang zijn voor de visstand en sportvisserij in het Benedenrivierengebied. 19 apr 2017 Rechtszaak Benedenrivieren 5019 Op 22 mei vindt bij de Raad van State in Den Haag – de hoogste rechter – een belangrijke zitting plaats over de beroepsvisserij in de Biesbosch. De uitspraak hiervan kan van groot belang zijn voor de vele zaken die er lopen over de beroepsmatige visserij in de Benedenrivieren. 26 okt 2016 Update Benedenrivierengebied 4379 Maandag 24 oktober zijn betrokkenen bij het Benedenrivierendossier door Sportvisserij Zuidwest Nederland op haar kantoor in Drimmelen bijgepraat over de problematiek die speelt in dit gebied. Zestien belangstellenden kregen uitleg van vier bestuursleden van Sportvisserij Zuidwest Nederland en twee juristen van Sportvisserij Nederland. 13 jul 2016 Hoger beroep tegen zegenvisserij Biesbosch 9789 Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft hoger beroep ingesteld tegen de uitspraak van de rechtbank met betrekking tot drie zegenvergunningen voor de Brabantse Biesbosch. 05 apr 2016 Rechtbank staat onbeperkte beroepsvisserij Biesbosch toe 10910 De rechtbank in Breda heeft de bezwaren van Sportvisserij Zuidwest Nederland en Sportvisserij Nederland tegen de onbeperkte beroepsmatige visserij in de Biesbosch afgewezen. De sportvisserijorganisaties beraden zich momenteel over het in beroep gaan tegen deze teleurstellende uitspraak.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide