Vis & water

Zeebaarsvisserij twee maanden gesloten

4887
02 feb 2018

Het is in de maanden februari en maart verboden om zeebaars uit het Kanaal en de Noordzee aan te landen. Dat staat in de officiële verordening Van de Europese Unie waarin het beleid voor de zeevisserij in 2018 bekend is gemaakt.

Zoals reeds bekend was gemaakt mogen sportvissers in 2018 (vooralsnog) geen zeebaars aanlanden – op basis van nader onderzoek door ICES (Internationale Raad voor het onderzoek van de zee) in de eerste helft van dit jaar komt daar hopelijk nog verandering in. De officiële regels voor zeebaars bevatten echter wel verrassingen waar het de beroepsvisserij betreft. Net als vorig jaar is het in februari en maart voor alle visserijen verboden om gericht op zeebaars te vissen. Daarnaast is het nu ook verboden om in deze twee maanden wilde zeebaars uit onze wateren aan te landen, ook als de vis zoals dat heet ‘onvermijdelijk’ met netten is bijgevangen. Dit betekent dat alle in februari en maart verkochte wilde zeebaars illegaal is geland en illegaal wordt verkocht. Tenzij de verkoper kan bewijzen dat de baars uit andere ICES-gebieden is aangevoerd, wat echter onwaarschijnlijk is.

Klik hier om naar het document met daarin het beleid voor de zeevisserij in 2018 te gaan.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide