Vis & water

Expeditie RobinDon (video's)

1886
30 dec 2021

Vloggers Don de Jong en Daniël Weyers gaan in een reeks nieuwe vlogs samen de uitdaging aan: vissen om te overleven! Survivallen in Zuid-Limburg, met een vette knipoog naar Expeditie Robinson: Expeditie RobinDon 2021.

Daniël en Don (ruim 1 miljoen abonnees op YouTube) zijn in Zuid-Limburg volledig op zichzelf aangewezen. Ze moeten drie dagen lang kamperen, overleven op hun viskunsten en ondertussen doen ze diverse proeven en games. Wie zal er als winnaar eindigen?

Check hier de drie afleveringen:

Dag 1:


Dag 2:


Dag 3:


Tips voor kunstaasvissen

Het vissen op roofvis is erg populair en dat is terecht! In de meeste Nederlandse wateren valt goed roofvis te vangen en er zwemmen verschillende soorten rond, inclusief kapitale exemplaren. Je kunt een grote variatie aan kunstaas gebruiken en daar heb je allerlei bijpassende hengels voor.

Wil je hier alles over weten en de beste knopen, stekken en tips voor het roofvissen? Ga dan naar Vissen Doe Je Zo. Daar lees je ook hoe het precies zit met de regels.

Vergeet je bovendien niet te abonneren op ons kanaal. Dan wordt je met grote regelmaat getrakteerd op leuke, leerzame en inspirerende visvideo's!


Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis geen video meer.

Bonusmateriaal: vlog Daniël

Daniël - naast presentator van VIS TV ook actief als YouTuber - maakte tijdens de expeditie zelf ook een mooie vlog. Check 'm hier:Expeditie RobinDon is een initiatief van Sportvisserij Nederland en mede mogelijk gemaakt door Fish to Fish Media. Het doel van deze serie vlogs is om niet-vissers en beginnende vissers (met name jeugd) op een leuke manier te laten kennismaken met het sportvissen. Daarnaast laten bovenstaande vlogs zien dat natuurbeleving hier een prachtig onderdeel van kan zijn – passend bij concept Expeditie Robinson.

Ook tonen we in de vlogs hoe je netjes een vis doodt. Zo benadrukken we dat er niets mis mee is om af en toe een visje mee te nemen voor eigen consumptie, zolang je je daarbij netjes aan de regels houdt. Voor Daniël en Don was de gevangen snoekbaars overigens de enige maaltijd, naast wat zelf geplukte brandnetel- en muntthee. 


Hopelijk zijn de mannen inmiddels bijgekomen van dit koude en hongerige avontuur.

Gerelateerde berichten
15 jul 2021 Nieuwe videoserie Vissen Doe Je Zo met bekende vloggers 4034 Heb je altijd al willen leren vissen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? In Vissen Doe Je Zo! leert VIS TV-presentator en visfanaat Daniël Weijers je alles wat je moet weten om te kunnen starten met sportvissen. Elke aflevering neemt Daniël een nieuwe YouTuber mee op stap om hem (en jou) de kneepjes van het sportvissen te leren. 19 feb 2021 IJsvissen met Enzo Knol (video) 1851 Miljoenen Nederlanders genoten afgelopen week van een dik pak sneeuw én van het ijs dat dik genoeg was om op te schaatsen. Maar niet iedereen haalde zijn ijzers uit het vet. Zo greep Enzo Knol zijn kans om het ijsvissen uit te proberen. 04 aug 2020 Nieuwe vloggende vissers 2582 Naast Enzo Knol zullen de komende maanden nog eens drie nieuwe Youtube-vloggers mét hengel te volgen zijn op hun kanaal. Don de Jong (Don), Ties Granzier (TIES) en Harm de Vries (HARM) zijn daarvoor onlangs door Sportvisserij Nederland benaderd. 08 jun 2020 Nieuwe roofvisvlog Enzo Knol (video) 2704 Twee maanden lang viste Enzo Knol alleen op karper, maar op zaterdag 30 mei (Nationale Hengeldag) mocht hij éindelijk weer met kunstaas aan de slag. Dat wilde hij weten ook. Samen met VIS TV-presentator en zijn maatje Daniël Weijers van Sportvisserij Nederland ging hij al vloggend een dag achter de rovers aan. 28 nov 2019 Vlogster Sophie Milzink gaat vissen (video) 2949 In haar nieuwe serie ‘One of the guys’ gaat vlogster Sophie Milzink op pad met mannen en doet ze typische mannendingen. Zo wil ze in de praktijk ondervinden of ze wel écht one of the guys is. In één van de afleveringen neemt ze in Amsterdam samen met YouTuber Jesse Hoefnagels de proef op de som: hoe goed kan ze vissen?

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide