Vis & water

Leden binden aan uw hengelsportvereniging

1809
30 jun 2022

Als je in Nederland wilt sportvissen moet je in bezit zijn van een VISpas en word je ‘automatisch’ lid van je lokale hengelsportvereniging. Op zich is dat natuurlijk een prettig gegeven. Maar dit zorgt er wel voor dat veel hengelsportverenigingen zich niet bezighouden met ledenbinding.

Wat willen je leden? Veel hengelsportverenigingen hebben als doelstelling: ‘Het behartigen van de belangen van de sportvisserij in het algemeen en de leden van de vereniging in het bijzonder.’ Maar wat willen je leden dan? Die vraag blijft vaak onbeantwoord. Maar hoe doe je dat dan? Suggesties hiervoor kunt u vinden in het infoblad.

Verschillende manieren om te communiceren

Social media (pdf) maar ook een website (pdf) worden steeds populairder en belangrijker als middel in onze dagelijkse communicatie. Steeds meer hengelsportverenigingen besluiten dan ook om ook aan dit sociale netwerk deel te nemen. Daarnaast kunt u ook een verenigingsblad uitgeven met Hét Visblad (pdf). Voor meer suggesties kunt u kijken op deze webpagina.

Materiaal voor jeugdwerk

Sportvisserij Nederland stelt diverse materialen ter beschikking voor het jeugdwerk binnen de sportvisserij. Voor opgeleide vrijwilligers van aangesloten hengelsportverenigingen kan dit vaak tegen een gereduceerd tarief of zelfs gratis. In het gerelateerde infoblad (pdf) lees je meer over de beschikbare materialen en de tarieven voor viscoaches en vismeesters.
Gerelateerde berichten
21 apr 2022 Vacatures bestuur: Bestuurslid Ledenservice /-binding, Handhaving, Belangenbehartiging 2325 Sportvisserij Nederland heeft in maart 2022 het besluit genomen te werken met een onafhankelijke bestuursstructuur. Het aantal gewenste bestuursleden is zeven. Naast de voorzitter, penningmeester en twee leden met de portefeuilles communicatie en water/ natuur zoekt Sportvisserij Nederland een lid voor de portefeuilles Ledenservice en Ledenbinding, Handhaving en Controle en Belangenbehartiging. 11 feb 2022 Groei sportvisserij zet door in 2021 2956 In 2021 werden door Sportvisserij Nederland 658.431 VISpassen uitgeleverd. Dat is een stijging van 2,1% ten opzichte van 2020, wat vanwege de uitbraak van de coronapandemie een uitzonderlijk jaar was. De toenmalige groei van bijna 18 procent vlakt zoals verwacht iets af, maar de nog immer stijgende lijn van het aantal sportvissers zet zich voort. 21 mei 2021 Jaarlijkse sportonderzoek - sportvisserij meeste nieuwe leden 3590 Jaarlijks laat koepelorganisatie NOC*NSF onderzoek doen naar de sport- en beweegdeelname in Nederland. Deze jaarlijkse rapportage dient als bron van informatie voor de hele sportbranche van Nederland. Het toont zowel de ontwikkeling van het aantal actieve sporters in Nederland als de ontwikkeling van leden en lidmaatschappen bij de sportbonden aangesloten bij NOC*NSF. 10 dec 2015 Handboek Beter Besturen 4803 Speciaal voor bestuurders van hengelsportverenigingen heeft Sportvisserij Nederland het handboek ‘Beter besturen’ ontwikkeld. Dit boek sluit aan op de eendaagse cursus Beter Besturen, waarin het besturen van een hengelsportvereniging in de breedste zin van het woord wordt behandeld.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.