Vis & water

Sportvisserijtellingen Friesland en Lauwersmeer: vrijwilligers gezocht

2289
23 jan 2023

Binnenkort starten Sportvisserij Fryslân, Sportvisserij Groningen Drenthe en Sportvisserij Nederland met sportvisserij-tellingen en interviews onder sportvissers. Dit doen we om het gebruik van het viswater en de visstand inzichtelijk te krijgen – belangrijke informatie voor onze belangenbehartiging. We zijn op zoek naar vrijwilligers die een handje willen helpen met de kanttellingen in Friesland en het Lauwersmeergebied.

Inzicht verkrijgen in het sportvisserijgebruik van viswater en de visstand is belangrijk voor de belangenbehartiging. De gegevens die worden verzameld zijn de geografische spreiding van sportvissers, het aantal vistrips dat jaarlijks wordt gemaakt in het gebied, het type sportvisser, gemiddelde vangsten, gemiddelde onttrekking van vis, duur van de vistrip en eventueel de nationaliteit van de visser. Met deze informatie kunnen we aan water- en terreinbeheerders aangeven waar de belangen liggen en hoe groot die zijn.

Tellingen & interviews

Vanuit een klein sportvliegtuig worden alle sportvissers in de belangrijkste wateren van Friesland en het Lauwersmeergebied geteld. Daarnaast worden sportvissers ook vanaf de kant geteld en geïnterviewd. Hiervoor zijn wij op zoek naar vrijwilligers.
Kom jij uit Friesland of woon je in de buurt van het Lauwersmeer en lijkt het je leuk om een aantal ochtenden in het weekend enkele wateren af te rijden en sportvissers te interviewen? Dan is je hulp van harte welkom! Uiteraard krijg je een kilometervergoeding van € 0,28 per kilometer en bovendien krijg je voor elke ronde € 15 vrijwilligersvergoeding.Meer informatie

Geïnteresseerden kunnen zich tot eind februari aanmelden – de eerste tellingen staan voor begin februari op de agenda. Vrijwilligers kunnen in overleg met de organisatie zelf bepalen wanneer zij naar de waterkant gaan. Naar verwachting stoppen de tellingen van het project eind oktober dit jaar.
Wil jij de sportvisserij helpen en je aanmelden, of meer informatie? Mail dan naar telling@sportvisserijnederland.nl

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.