Aalscholvers vissen Tielse visplas leeg

5842
18 jan 2016

TIEL - De visplas in het Lingewaalpark bij de Tielse wijk Passewaaij bevat vooral nog grote vissen. Dat is een gevolg van intensief vissen door aalscholvers, stelt Sportvisserij Nederland.

Deze week deed de organisatie een onderzoek naar het viswater, op verzoek van hengelsportvereniging Onder ons. Met een net wordt dan zoveel mogelijk vis gevangen om de soort te bepalen en de vissen te meten. Er kwamen volle kuipen met voornamelijk brasem en zeelt op de kant. Stuk voor stuk flinke jongens van rond de 40, 50 en 60 centimeter. Sommige met krassen op de rug.

-> Lees het hele bericht in De Gelderlander

-> Lees meer over de aalscholverproblematiek in Nederland

Gerelateerde berichten
29 jul 2015 Minder aalscholvers 4696 Nederland telt een kleine 20.000 aalscholver-broedparen. De verwachting van Sovon Vogelonderzoek Nederland is dat dit aantal in de komende jaren kleiner wordt. 06 mrt 2014 Verbeter je viswater: inrichting en visuitzet 7218 Sportvissers willen vissen én vangen! Met de steeds helderder en voedselarmer wordende Nederlandse wateren en de vraat door aalscholvers, is het een hele klus om als hengelsportvereniging aan deze wens te voldoen. Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft samen met Sportvisserij Nederland infobladen ontwikkeld, aan de hand waarvanmee verenigingen hun viswater onder handen kunnen nemen. 12 feb 2014 Evaluatie aalscholverprojecten 13471 In de afgelopen vijf jaar heeft Sportvisserij Nederland verschillende proefprojecten gedraaid inzake de bestrijding van aalscholvervraat. Daarbij is op diverse visvijvers onderzocht hoe de visstand kan worden beschermd en waar mogelijk verbeterd. 29 mei 2013 Aalscholverperikelen 10418 De interactie aalscholver-vis-visserij en de daaraan verbonden beheervraagstukken, is niet beperkt tot West-Europa. Ook in Canada staat de mogelijke impact van aalscholvers hoog op de beheeragenda’s. Kennis over voedselbronnen (vissoorten, prooilengte) en lokaties waar de aalscholvers vis prederen, is van belang om eventuele beheermaatregelen te nemen. 25 mrt 2013 Slechts 2% uitgezette smolts in de Maas bereikt de Noordzee 9377 Teveel obstakels hinderen vismigratie in de Maas. Het uitzetten van smolts in de Maas om de zalm te herintroduceren blijkt onvoldoende effect te sorteren. Stuwen, waterkrachtcentrales, sluizen en het ontbreken van een geleidelijke zoet-zoutovergang zorgen ervoor dat er vrijwel geen volwassen zalm terugkeren naar de bovenstroom van de rivier.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.