Verbeter je viswater: inrichting en visuitzet

6969
06 mrt 2014

Sportvissers willen vissen én vangen! Met de steeds helderder en voedselarmer wordende Nederlandse wateren en de vraat door aalscholvers, is het een hele klus om als hengelsportvereniging aan deze wens te voldoen. Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft samen met Sportvisserij Nederland infobladen ontwikkeld, aan de hand waarvanmee verenigingen hun viswater onder handen kunnen nemen.

De infobladen leggen op een praktische en eenvoudige manier uit hoe de visstand op kleine (<5 ha), ondiepe (<4 m) en afgesloten wateren verbeterd kan worden. Stap voor stap worden belangrijke lokale viswateren op deze manier weer de topwateren van weleer.

Het infoblad "Verantwoord vis uitzetten" is het eerste infoblad in deze reeks. Binnenkort volgen infobladen over de inrichting van het viswater en het wel of niet bijvoeren van de vis.

Lees hier meer over dit onderwerp en download direct het nieuwe Infoblad Verantwoord vis uitzetten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.