Veel meer vis gevangen dan gemeld

4268
20 jan 2016

Wereldwijd wordt veel meer vis gevangen dan officieel wordt opgegeven. Volgens Canadese onderzoekers bedraagt de vangst op de wereld ongeveer 109 miljard kilo. Dat is flink meer dan de 77 miljard kilo die officieel is opgegeven.

Volgens de studie van de Universiteit van Brits Columbia komt het grote verschil doordat landen voornamelijk gegevens over de industriële visserij verwerken.

Cijfers die moeilijker zijn te achterhalen blijven vaak buiten beschouwing. Daarbij gaat het om ambachtelijke visserij, vissen voor eigen levensonderhoud, illegale visserij en vis die wordt weggegooid.

Een professor die bij het onderzoek betrokken was, stelt dat betere cijfers kunnen helpen om te zorgen dat er ook in de toekomst voldoende vis is. ''De wereld neemt nu vis op van een gezamenlijke bankrekening zonder te weten wat er allemaal wordt opgenomen en hoe groot het tegoed nog is.''

De onderzoekers baseren zich op cijfers uit 2010 van tweehonderd landen en gebiedsdelen.

Bron: nu.nl

Lees ook:


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.