Kerry waarschuwt voor leegvissen oceanen (video)

5773
24 apr 2014

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft in een videoboodschap op de 'oceanentop' in Den Haag gewaarschuwd voor overbevissing in de oceanen.

''Vandaag de dag is te veel geld op zoek naar veel te weinig vis'', zei Kerry.

Veel mensen denken dat de voorraad vis eindeloos is, aldus Kerry. In een restaurant bestel je vis zonder enige link met de weg van oceaan naar je bord.

-> Check de video op Zie.nl

''Maar feit is dat bijna een derde van de visvoorraad overbevist is.'' Op de rest van de vis wordt maximaal gevangen, aldus Kerry. ''Dat is de definitie van niet duurzaam.''

Koraalriffen

Kerry identificeerde drie grote bedreigingen: behalve overbevissing zijn dat de enorme vervuiling waardoor er honderden gebieden zijn waar gewoon geen oceaanleven meer mogelijk is en de opname van CO2 waardoor de oceanen verzuren. Dat bedreigt koraalriffen en schelp- en schaaldieren.

Volgens Kerry is het onmogelijk te zorgen voor de aarde zonder dat te doen voor de oceanen, die bijna 75 procent van het aardoppervlak vormen. De oceanen zijn van essentieel belang voor mensen aan de kust, maar ook voor mensen die honderden kilometers van het dichtstbijzijnde strand wonen.

bron: Nu.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide