1.300 controleurs ontvangen controlepas

5107
25 mei 2016

Deze week ontvangen circa 1.300 Controleurs Sportvisserij hun nieuwe controlepas via het secretariaat van hun hengelsportvereniging. Deze pas wordt samen met de controlekleding uitsluitend verstrekt aan gecertificeerde controleurs die namens de vereniging of federatie met succes de cursus Controle Sportvisserij hebben gevolgd.

VISpas

Vispashouders zijn verplicht de VISpas en bijbehorende lijsten van viswateren ter inzage af te geven aan de controleurs en aanwijzingen van de controleur op te volgen. De Controleur Sportvisserij kan zich met zijn controlepas legitimeren als gecertificeerde controleur van een hengelsportvereniging of hengelsportfederatie.

Legitimeren


De controlepas heeft hetzelfde (creditcard)formaat en is van hetzelfde materiaal gemaakt als de VISpas. Op de voorzijde van de controlepas staat een pasfoto, geboortedatum en het registratienummer van de controleur sportvisserij. Ook staat aangegeven de naam en het logo van de vereniging of federatie namens wie de controleur de visserijcontrole uitvoert.RCS


Controleurs sportvisserij registreren de resultaten van hun controlerondes en bevindingen in het Registratiesysteem voor Controleurs Sportvisserij (RCS). De data uit RCS worden na analyse gebruikt voor onder andere het verbeteren van de eigen controle en handhaving, behoud van en verkrijgen van meer viswateren en gerichte voorlichting over en verkrijgbaarheid van de VISpas.

Heel jaar actief


Door een grootschalig netwerk van vrijwillige Controleurs Sportvisserij en het inzetten van ruim 120 Federatieve Opsporingsambtenaren (BOA’s) is de georganiseerde hengelsport jaarrond actief met controle en handhaving aan de waterkant. Hierbij staat naast het controleren op het bezit van de VISpas, vooral de persoonlijke voorlichting over de visserijregels, viswater en de georganiseerde hengelsport centraal.Lees ook:


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.