Hét Visblad online april (video)

6523
23 mrt 2017

Dubbel goed nieuws deze week: de lente is begonnen én de Visblad-abonnees ontvangen het aprilnummer. In deze nieuwe editie inspiratie voor de roofvisser om vissend de gesloten tijd door te komen. Ook komen twee beproefde witvistechnieken uitgebreid aan bod: feederen en matchvissen. Dit en meer!

Uiteraard trappen we af met de nieuwe Visblad TV. Presentator Robert de Wilt krijgt deze keer een masterclass feedervissen Ben van Ek — lid van de nationale feederploeg. Tijdens een stormachtige voorjaarsdag geeft deze feederkampioen aan de oevers van de Oude Rijn alle ins en outs over zijn favoriete visserij. Bekijk snel de video:


Gesloten tijd overbruggen

In de gesloten tijd toch aan de slag met kunstaas? Op zee mag dat! In het zeevisartikel van deze maand: Light Rock Fishing met Thom Beentjes. Gewapend met lichte snoekbaarshengels en een doos rubberen creaties laat Thom rond het sluizencomplex van IJmuiden zien dat je super licht kunt zeevissen.


Light Rock Fishing met Thom Beentjes.

Wil je in april en mei wél met spinhengels aan de gang maar niét naar zee? Lees dan de tips van Ed Stoop in de roofvisrubriek. Hij behandelt daarin vier uiteenlopende en leuke vistechnieken die je prima met de spinhengel kunt beoefenen.

Zeeuws-Vlaamse karper

Hoewel de naam anders doet vermoeden, bevat de provincie Zeeland ook uitstekend zoet viswater. Local Cris Boeije neemt jou als lezer mee tijdens een dagje kreekvissen op Cyprinus carpio. Ook Ed en Marco gaan dit seizoen van Vis TV karperen in Zeeland — aan de stadsgracht van Middelburg. In Vis TV Backstage blikken we alvast vooruit op deze uitzending.


Rob Punselie vertelt alles over het matchvissen.

En dan het witvisverhaal. Daarin legt Rob Punselie je stap voor stap de basics van het matchvissen uit. Verder bespreken we de nieuwe Vliegvinder-app van de Vereniging Nederlandse Vliegvissers. Hiermee kun je aan de waterkant direct insecten determineren en de bijbehorende vliegen achterhalen.

Veel meer leesvoer

Natuurlijk staat er nog veel meer boeiende lectuur in deze editie van Hét Visblad. Zo lees je in Spraakwater alles over het Afsluitdijk Wadden Center. In de wedstrijdrubriek blikken we alvast vooruit op het WK Feeder Korpsen en het WK Korpsen Kustvissen. Tot slot ontbreken ook de overige vaste rubrieken zoals Wist Je Dat?, Haring of Kuit, Visnieuws en de Vuurdoop niet.

Word abonnee

Ben jij nog geen abonnee? Voor slechts € 12,95 per jaar ontvang je iedere maand
Hét Visblad. Bovendien mag je als nieuwe abonnee een leuk welkomstcadeau uitkiezen.

Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.