Hét Visblad online mei (video)

4125
20 apr 2017

Vanaf vandaag valt het gratis meinummer als cadeautje op de mat bij alle VISpashouders. Deze regio-editie staat boordevol voorjaarsreportages die je volop inspiratie bieden om er tijdens de eerste mooie lentedagen opuit te gaan. Bovendien vind je midden in het blad een regiokatern met acht pagina’s sportvisnieuws van jouw hengelsportfederatie.

We trappen af met de nieuwe Visblad TV. Deze keer struinen Robert de Wilt en Joran Bal - gewapend met de penhengel - de polder af naar karper. Maar vóórdat er wordt gevist, gaat het duo eerst boodschappen doen. De supermarkt puilt namelijk uit van de lekkernijen voor karper. Dit keer dus eens niet het standaard aas zoals boilies en maïs, maar alternatieve super(markt)aasjes! Check gauw de video en lees voor nog meer tips & tricks de bijbehorende reportage (pag. 22 t/m 24) in het meinummer van Hét Visblad.


Vlokvissen 

In het witvisartikel gaat Max van Oers terug naar de basis van het vissen. Hij neemt de lezer mee naar een smal riviertje in het midden van het land en laat zien dat je met slechts een vlokhengel en wat witbrood veel lol kunt beleven. Vlokvissen is namelijk erg toegankelijk en bovendien maak je kans op uiteenlopende vissoorten.


Max van Oers gaat terug naar de basis met een vlokhengel en witbrood.

Ed Stoop kiest óók voor witbrood als hij de havens van de Europoort induikt. Zijn doel tijdens de zeevisreportage in dit nummer: harder. Deze sterke torpedo’s staan te boek als moeilijk vangbaar. Met de tips en trucs van Ed kan ook jij deze krachtige vis met succes gaan belagen.

Penvissen en meerval

In de karperrubriek grijpt Peter Linzell terug op een oude, beproefde techniek: penvissen. Deze purist vist op karper zoals dat ooit in klassieke hengelsportboeken werd beschreven. Met ‘old school’ handgebouwde penhengels, wat maïs en aardappel speurt hij de Noord-Hollandse polder af, op zoek naar de fameuze ‘boerenkarper’.


Meervalspektakel op de rivier. (Foto: Thomas Boelaars)

Minder ‘old school’ maar minstens zo spectaculair is de visserij van Dyon Arends en Remon Pouwels.
Zij laten je in het roofvisverhaal zien hoe je op de meerval vist vanuit de bellyboat. Ze nemen ons mee naar de rivier en strooien tijdens een succesvolle visdag met tips.

Regio-editie

In deze speciale uitgave van Hét Visblad tref je bovendien een acht pagina’s tellend regio-katern. Daarin lees je al het sportvisnieuws uit je eigen federatiegebied. Verder ontbreken natuurlijk ook vaste rubrieken als Wist je dat?, Vis TV Backstage, Haring of kuit, Visnieuws, MijnVISmaat, Wedstrijdvissen en de Vuurdoop niet.

Abonnement

In november 2017 verschijnt de volgende gratis regio-editie. Elke maand de 68 pagina’s visplezier van Hét Visblad ontvangen? Word dan voor slechts € 12,95 (12 nummers) abonnee, inclusief een fraai welkomstgeschenk! Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.