Dubbel brons Junioren U16 WK Kustvissen

3644
21 jul 2017

De Nederlandse juniorenploeg tot 16 jaar heeft op het WK Kustvissen in Noord-Frankrijk de bronzen plak veroverd. Bovendien wist Ivan Gabriëlse in het individuele klassement beslag te leggen op de derde plek.

In de laatste wedstrijd aan de Opaalkust stond er voor de U16-ploeg nog veel op het spel. Goud en zilver waren buiten bereik, maar de strijd om het brons lag nog open. Daar hadden ook Portugal en Ierland nog zicht op, dus moest de ploeg van bondscoach Corné Westerlaken vol aan de bak. Bovendien had Ivan Gabriëlse nog zicht op een individuele podiumplaats. Met recht een spannende finale dus.


Gouden kwartiertje

“Ondanks de aangetrokken zuidwestenwind was het begin niet om over naar huis te schrijven”, zegt Westerlaken. “Zo had Mike Spee de eerste draai te kampen met lijnbreuk, waarna een minuut later de buurman zijn kapotte lijn binnen draait – inclusief een baars van 40 cm en een bot…” Gelukkig beleefde het team na drie uur vissen een gouden kwartiertje. Daarin pakten Ivan en Mike een aantal mooie baarzen en stuwden de twee mooie botten van Martijn Wisse hem meteen naar de tweede plaats in zijn vak. Ook Maarten van Beek en Pedro van Sluijs wisten de nodige vis te vangen.

Tweemaal brons

Bij de bekendmaking van de uitslag bleek dat naast Martijn Wisse ook Mike Spee een tweede plek had veiliggesteld. Ivan Gabriëlse bekroonde wederom een hele puike wedstrijd met vakwinst. Westerlaken: “Dan gaat het er voor zowel het team als Ivan individueel wel erg goed uitzien. Na de druk op de knop voor de einduitslag barstte de ploeg in juichen uit: twee maal brons! Voor zowel het team als Ivan een bronzen medaille. Een geweldige prestatie van de jongens!” Thuisland Frankrijk blijft Engeland nipt voor en wordt wereldkampioen.

Geen revanche U21

Ondanks de stevige westenwind (6 Beaufort) en het onstuimige weer – wat goed was voor aantrekkende vangsten, van in de regel ook wat grotere vissen – kon de U21-ploeg zich helaas niet revancheren in de laatste wedstrijd. Alleen Pim Fase wist een bonusvis te vangen, zodat het verschil met de concurrentie niet kon worden gemaakt. Een zesde plek leverde in het eindklassement een zeer teleurstellende laatste plaats op voor het team van bondscoach Martin van der Drift. Ook bij de oudere junioren wordt Frankrijk wereldkampioen, voor Ierland en Kroatië.Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.