Goud, zilver en brons op WK Kustvissen in Zuid-Afrika

6351
10 nov 2017

Frank Peene heeft in het Zuid-Afrikaanse Langebaan de wereldtitel veroverd. Na vier wedstrijden kroonde hij zich met 93 vissen tot de nieuwe kampioen. Met zijn prestatie had hij ook een groot aandeel in de zilveren medaille die Oranje in de landenwedstrijd veroverde. Om het kleurenpallet compleet te maken, pakten de Nederlandse vrouwen brons op het WK Kustvissen

Over vier wedstrijddagen bleek Peene met slechts 52 wedstrijdpunten de sterkste. Dat Peene een multitalent is, bewees hij in 2015 al. Hij won destijds individueel zilver op het WK in Portugal. Een gouden medaille ontbrak echter nog in de prijzenkast. Door een voorsprong van twee punten op de Belg Steven Beuckels vast te houden, kon hij deze langgekoesterde prijs nu toevoegen aan zijn palmares. 

    


Zilver

Peene maakte onderdeel uit van de door Tronixpro gesponsorde Oranje-ploeg die is afgereisd naar Zuid-Afrika. Het team – verder bestaande uit Rob Punselie, Remco Geuze, Rico ’t Mannetje, Tom van de Pol, assistent coach Kees Gillissen en bondscoach Arthur van Tienen – won in de landenwedstrijd de zilveren medaille. Lang leek het er op dat goud binnen handbereik lag, maar het verrassend goed presterende Brazilië ging er met de wereldtitel vandoor.Brons

Naast de herenwedstrijd wordt tijdens het WK Kustvissen ook een dameswedstrijd georganiseerd. Dit jaar voor de vijfentwintigste keer. Lang stond Nederland aan kop en gooide ook Christel Verhage hoge ogen in het tussenklassement. Op de finaledag werden zowel Christal als de Oranje-equipe teruggeworpen in het klassement. Nederland bleef daarmee steken op een derde plaats. Geen onverdienstelijke prestatie, maar er had meer ingezeten.

Huldiging

Na het slotbanket keren de beide ploegen dit weekend huiswaarts. Ze hebben slechts een week de tijd om bij te komen, want zaterdag 18 november worden alle winnaars al gehuldigd. Tijdens het Sportvisserij Nederland Topsportgala – gehouden op topsportcentrum Papendal – worden alle medaillewinnaars in het zonnetje gezet. Eerst staat echter de prijsuitreiking in Zuid-Afrika nog op het programma, waar wel als kikkerlandje toch mooi drie kleuren medailles mogen ophalen.

Gerelateerde berichten
10 nov 2017 Zowel de Oranje-dames als -heren eerste in het tussenklassement WK Kustvissen 3062 De spanning stijgt, zowel het Nederlandse dames- als herenteam staan bovenaan in het tussenklassement van het Wereldkampioenschap Kustvissen 2017 in Zuid Afrika. Het dames team houdt met haar 8 klassementspunten Portugal met 1 punt op afstand. Spain volgt dit duo met 13 punten. Individueel leidt Christel Verhage het klassement met 23 punten. Bij de heren staan zowel Nederland als Frankrijk met 13 punten aan de top. Brazilië staat op de derde plek met 15 punten. In het individuele klassement staat Frank Peene op een tweede en Rob Punselie op een vijfde plaats. 09 nov 2017 Voorlopige 1e plaats voor het WK Kustvissen Dames Team in Zuid Afrika 3325 Na twee dagen staat het Nederlandse damesteam op een voorlopige eerste plaats bij het WK Kustvissen Dames in Zuid Afrika. Na de eerste dag 1 klassementspunt en de tweede dag 4 klassementspunten te hebben gehaald, hebben zij een totaal van 5 punten. Portugal staat op een tweede plek met 8 klassementspunten. Duitsland heeft eveneens 8 punten maar doordat zij minder vangstgewicht hebben, staan zij nu derde. 08 nov 2017 WK Kust Zuid Afrika: verslag dag 1 3189 Vandaag was de eerste wedstrijddag van het WK Kust in Zuid-Afrika. De kop is eraf, en na een moeizame start voor Rob,Tom en Remco mogen we uiteindelijk vanwege enkele bijzondere vangsten en goede prestaties toch van een zuitzonderlijke dag spreken voor het Nederlandse team! 31 okt 2017 WK Kustvissen in Zuid-Afrika 3613 Komende zondag start in Zuid-Afrika, even ten noorden van Kaapstad, het Wereldkampioenschap Kustvissen Dames en Heren. Voor de mannen alweer hun 34e WK, voor de dames de 25e editie.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide