Hét VISblad Online maart (video)

4366
22 feb 2018

De Olympische Winterspelen zitten er bijna op en op veel viswater ligt een laagje ijs, dus alle tijd om het nieuwe VISblad te lezen. In dit maartnummer – dat vanaf vandaag bij de abonnees wordt bezorgd – krijg je onder andere wintertips voor het karper- en zeevissen en gaan we ‘retro’ pennen op snoekbaars.

In de nieuwe VISblad TV aandacht voor een vistechniek die maar weinig wordt ingezet: witvissen met de matchhengel. Met ervaren wedstrijdvisser André Rademaker duiken we de jachthaven van Elburg in. Daar laat hij zien hoe effectief deze visserij is en waarom je in zo’n druk beviste haven met de ‘match’ in het voordeel bent. Benieuwd naar de tips van deze specialist? Kijk dan snel de video en vergeet ook niet het bijbehorende artikel in Hét VISblad (pag 20 t/m 23) te lezen. Daar gaan we nog meer in op de technische details.

Check hier de video:

‘Oldskool’ pennen

Ook in de roofvisrubriek aandacht voor een vistechniek die tegenwoordig nog maar weinig wordt toegepast: pennen op snoekbaars. Rick Rits heeft weliswaar een hightech boot, maar vist het liefst ‘oldskool’ met een dood aasvisje onder de dobber. In het artikel deelt deze roofvisser al zijn kennis over deze visuele manier van snoekbaarsvissen.


Al 'stekhoppend' weet Bjorn Larsen ook in de winter karper te vangen.


Winters karper- en zeevissen

In zowel de zeevis- als karperreportage een boel tips om de laatste koude weken al vissend door te komen. Ed Stoop geeft vijftien tips om succesvol te vissen vanaf de Scheveningse havenhoofden. Bjorn Larsen vertelt je hoe je in de winter al ‘stekhoppend’ veel kans maakt op een ijskoude winterkarper.


Youri van Lieshout in actie aan zijn eigen visvijver.


Laatste wens

Uiteraard staat er nog veel meer in dit maartnummer. Zo gaan we nimfen op wintervoorn en blikken we vooruit op de gemeenteraadsverkiezingen. In het witvisartikel tot slot een ontroerend verhaal over de ongeneeslijk zieke wedstrijdvisser Youri van Lieshout (17). Met de aanleg van een visvijver in zijn tuin is zijn laatste wens in vervulling gegaan.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.