VISpas 2019: het verhaal achter de foto's

7296
10 dec 2018

De VISpas 2019 wordt in deze periode verzonden naar de leden van bij Sportvisserij Nederland aangesloten hengelsportverenigingen. De vijf foto's op de VISpas worden dus door zo'n 500.000 sportvissers gezien. Maar wie staan er dit jaar eigenlijk op?

Om de VISpas wat fraaier en leuker te maken dan alleen maar een saai kaartje met daarop je persoonsgegevens, staan er elk jaar weer vijf nieuwe foto's op de VISpas. Daarbij houden we er rekening mee dat het enigszins een mix moet zijn van de verschillende sportvis-disciplines, met jong en oud, en zowel mannen als vrouwen. Op de VISpas 2019 kun je zien op welke vijf foto's dit jaar de keuze is gevallen. Hieronder een korte toelichting per foto. Lees hier meer over de VISpas 2019.

Foto 1: Daan en Rick RotaDe jeugd heeft de toekomst. Daarom hebben we ook op de VISpas 2019 plek ingeruimd voor de broertjes Daan (l) en Rick Rota. Deze twee fanatieke allround vissertjes maken met hun hengels geregeld de Bollenstreek onveilig - figuurlijk gezien dan. Eerder dit jaar stonden de boys nog op de cover van Hét VISblad. Dit betrof het juli-nummer, waarin de broers tevens een hoofdrol speelden in de karperrubriek van die editie. Lees hier deze leuke reportage terug. Deze leuke foto waarop ze samen met een mooie schubkarper poseren, is gemaakt door professioneel fotograaf Frank van der Burg.


Foto 2: Jan Joost van Gangelen


Sportvissen gaat dwars door alle lagen van de samenleving heen. Televisiepresentator Jan Joost van Gangelen - vertrouwd gezicht voor alle voetballiefhebbers - vist bijvoorbeeld ook. In Hét VISblad van december 2015 hadden we nog een uitgebreid interview met Jan Joost, waarvoor de redactie met hem de rivier de Lek op ging. Daar liet Van Gangelen meteen zien dat hij wel raad weet aan - of in dit geval zelfs óp - het water. Daar was ook professioneel fotograaf Sander Boer bij aanwezig en dat leverde een aantal leuke, fraaie foto's op. Sander Boer was trouwens ook de fotograaf van dienst voor de hierna volgende drie foto's en geldt daarmee als de 'hofleverancier' van de VISpas 2019 foto's.


Foto 3: Leon Haenen


In één woord: WOW. In zo'n schitterend decor wil je zelfs als niet-sportvisser staan! Barbeelvisser Leon Haenen vist hier in zijn 'achtertuin' - de Grensmaas in Limburg. Dat was tijdens een reportage voor het juni-nummer (2017) van Hét VISblad. Daarbij is toen meteen ook een video van VISblad TV opgenomen. Benieuwd naar het artikel en de video? Goed nieuws, want die kun je beide heel eenvoudig hier bekijken.

Foto 4: Fabiënne ter Horst


Fabiënne ter Horst is een 'upcoming' wedstrijdtalent en het bewijs dat het damesvissen in de lift zit. In het novembernummer (2017) van Hét VISblad ging de redactie met haar en de bekende wedstrijdvissende dame Anja Groot op pad. De reportage daarvan lees je hier online terug.


Foto 5: Jeroen Neef


Vissen hoeven niet groot te zijn om indruk te maken, zo bewijst Jeroen Neef met deze prachtige, gouden ruisvoorn. En trouwens, voor ruisvoorn-begrippen gaat het hier wel degelijk om een fraai exemplaar dat over de 30 cm lang was. Nog niet direct een vis die het predicaat 'baksteen' verdient, maar het zit er ook niet heel ver vandaan. En dan ving Jeroen deze vis nota bene ook nog eens aan de vlieg! Dat deed hij tijdens een VISbladreportage in de zomer van 2016, waarbij hij zowel met de nimf als met de droge vlieg succesvol was. Dat leverde hem dat nummer meteen een mooie plek op de cover op. 


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.