Hét Visblad Online december 2015 (video)

5253
19 nov 2015

Het is weer tijd voor de speciale regio-editie van Hét Visblad. Vanaf vandaag ontvangt iedere VISpashouder – in totaal dus ruim een half miljoen sportvissers! – dit nummer gratis in de bus. Deze extra dikke editie bevat naast het landelijke nieuws op sportvisgebied ook een regiokatern van acht pagina’s met alle visnieuwtjes van jouw hengelsportfederatie.

Voordat we je meenemen door het decembernummer, eerst de nieuwe aflevering van Visblad TV: een heuse ‘visbattle’! Ingeborg Audenaerd en Anja Groot versus Jo Adriolo en Jurgen Spierings, oftewel de wereldkampioenen dames tegen de wereldkampioenen heren. Aan de visvijver in Arkel geeft Ed Stoop het startsein.

Welk duo uiteindelijk aan het langste eind trekt, zie je hier:Oranje Wereldkampioen!

Dat Nederland in verschillende hengelsportdisciplines op wereldniveau presteert, blijkt wel weer uit de puike prestatie bij het WK Kustvissen voor Junioren in Domburg. Beide jeugdteams visten eind oktober de sterren van de hemel, met als kers op de taart het goud in de categorie onder de 21 jaar. Een uitgebreide terugblik lees je in de zeevisrubriek.

In de witvisreportage trouwens nóg meer jeugdig vistalent. Tweeling Twan en Mandy Swart – die beiden Nederlands Kampioen werden bij de C-junioren – laten je zien hoe zij de wedstrijdvisserij beleven.

Samen vissen

Dat samen vissen heel erg leuk is, bewijzen ook Dennis Mes en zijn vriendin Tamara. Hij nam haar mee met de gratis MeeVIStoestemming en sindsdien vist dit koppel wekelijks op roofvis.

In het karperartikel geen liefdesperikelen, maar keiharde cijfers in het kader van het Drents-Groningse karpermigratieonderzoek. Eind februari gingen in het Noord-Willemskanaal 240 gemerkte spiegelkarpers te water, waarvan 36 vissen met zender. En dat levert waardevolle informatie op.

Uiteraard ontbreken ook de overige rubrieken, zoals Vis TV Backstage, Wist je dat? en een interview met Jan Joost van Gangelen in de Spraakwater niet.

Nieuws uit de regio

Daarnaast bevat deze regio-editie een katern vol met sportvisnieuws uit je eigen federatiegebied. Al het nieuws uit jouw regio lees je op pagina 27 t/m 34. Verplichte kost als je op de hoogte wilt zijn van alles wat er op en aan het water speelt in jouw omgeving.

Abonnement

Eind april verschijnt er wederom een (gratis) regio-editie. Wil je echter maandelijks Hét Visblad ontvangen, word dan snel lid – als je nog geen abonnee bent natuurlijk. Voor slechts € 12,95 per jaar ontvang je dit fraaie magazine met 68 pagina’s visplezier iedere maand. Bovendien mag je als nieuwe abonnee een leuk welkomstcadeau uitkiezen.

Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.