Vuurdoop - JJ minnow

1132
15 sep 2021

De Jointed Jighead minnow van PaysBass is de nieuwste hit onder zeebaarsvissers. Na twee jaar van prakkiseren, ontwikkelen en testen door creatief brein Mourat Akkouh, hangt deze shad van eigen bodem in de rekken van hengelsportzaken langs de hele kust – en ongetwijfeld ook snel in de bekken van een heleboel zeebaarzen.

De naam van de Jointed Jighead minnow (JJ minnow) geeft precies aan wat dit kunstaas zo bijzonder maakt. De body kan dankzij een ingenieus scharniermechanisme vrij bewegen van de jigkop. Dit garandeert een soepele zwembeweging van de softbait, die een mooie rollende actie heeft.

Om het geheel nog aantrekkelijker te maken bevat de body een ABS plastic middenstuk waarin een kogeltje zit dat overdwars is geplaatst. Doordat de shad zo beweeglijk is, gaat de kogel bij de minste beweging al van links naar rechts – zelfs bij simpel binnendraaien. Dit ratelende geluid zal onder water snel door nieuwsgierige vissen worden opgemerkt.


 

Fraai afgewerkt

 
Komen die een kijkje nemen, dan zien ze een gestroomlijnde en fraai afgewerkte softbait. Een treffend voorbeeld hiervan zijn de  realistisch ogende, felrode kieuwplaten. Dit is niet alleen een mooi detail, maar deze signaalkleur zal de zeebaars extra triggeren om toe te slaan.

Dan schuift de shad gemakkelijk over de vrij bewegende weedless haak (die vastzit aan een ring in het ABS-middenstuk) naar beneden en kantelt deze, zodat bijna elke aanbeet raak is. Bovendien gaat de stevige body zo ook veel minder snel kapot. Een veelzeggend detail is dat de stevige screw-in haak uit de koker van Akkouh komt en door fabrikant VMC speciaal voor PaysBass wordt gemaakt.

Kant- en bootvisserij

 
Bij het ontwikkelen van dit nieuwe kunstaas heeft de zeebaarsvisser uit Amsterdam alles – van de 3D-tekeningen tot het fabriceren van het ABS-binnenwerk – in eigen beheer gehouden. Het resultaat is een fraai product van eigen bodem dat inmiddels ook in het buitenland de aandacht heeft getrokken.

De JJ minnow is verkrijgbaar in zes kleuren en gewichten van 12, 14 en 17 gram. Dit maakt hem perfect geschikt voor de kantvisserij en het inshore bootwerk. De set bestaat uit een complete minnow plus een reserve body. En hoewel de JJ minnow ontwikkeld is voor de zeebaars, zal deze ongetwijfeld ook bij de rovers van het binnenwater in de smaak vallen.

Doe mee en win

 
Abonnees van Hét VISblad maken kans op één van de vijf setjes JJ Minnow combo’s die PaysBass ter beschikking stelt. Meedoen?  Stuur dan vóór 2 oktober een e-mail naar hetvisblad@sportvisserijnederland.nl o.v.v. ‘JJ Minnow’ + je naam en adres. De winnaars worden bekendgemaakt via Facebook.com/sportvisserijnl. Let op: deelname is alleen mogelijk voor VISblad-abonnees.

Bron: Hét VISblad oktober 2021 (rubriek: Vuurdoop).
Gerelateerde berichten
25 aug 2021 Vuurdoop - wormenschaartje 1159 Officieel heet-ie de Double Blade Wormchopper, maar de term ‘wormenschaartje’ dekt de lading ook prima. Over dit vernuftige schaartje van witvismerk Cresta is bij de ontwikkeling goed nagedacht. Met dit handige item - dat we in de rubriek Vuurdoop van de september-editie van Hét VISblad bespreken - knip je dus in no time wormen, maden of mais fijn. 24 jul 2021 Vuurdoop: think green, fish green 1210 Bovenstaande slogan is het motto van ECO D&M SINKERS. Dit Slowaakse bedrijf is een nieuwkomer op de markt van loodvervangers en richt zich met haar productrange op de milieubewuste sportvisser. 22 mrt 2021 Vuurdoop - Kamakura 1171 De Kamakura hakenrange van Korda brengt het begrip ‘scherpe haakpunt’ naar the next level. Middels speciaal ontwikkelde slijpmachines brengt de Engelse karperfirma misschien wel de aller scherpste karperhaken ooit op de markt. 22 feb 2021 Vuurdoop - RVS jigkoppen 1371 De keuze voor de milieubewuste roofvisser wordt steeds groter. Zo heeft het Duitse hengelsportmerk Iron Claw een serie roestvrijstalen jigkoppen uitgebracht. Deze RVS jigheads bestaan voornamelijk uit ijzer, wat een gunstige invloed heeft op de prijs. 01 feb 2021 Vuurdoop -spinstreamer 1404 Daar waar Fly-Dressing zich – de naam zegt het al – vooral richt op vliegvissers, denkt deze Zweedse firma wel degelijk ook aan de kunstaasvisser. Met de Dobb Daddy hebben ze een weldoordachte streamer voor de spinhengel ontworpen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide