Record graskarper: 114 cm! (video)

15895
23 sep 2021

Jorrit van der Linden is de nieuwe Nederlandse recordhouder graskarper. Tijdens een weekendje vissen in september met zijn neef Harm Roording ving hij een exemplaar van maar liefst 114 centimeter. Daarmee stoot hij Daan Selbach en diens BNRZ-record van 112 cm uit 2017 van de troon.

Het doel van het visweekend was om Jorrit zijn eerste graskarper te laten vangen. Nadat zijn neef de nodige voorbereidingen (voorvoeren en het knopen van rigs; een visveilig systeem met een 80 gr loodvervanger en een 15 cm lange onderlijn) had getroffen, ging de wekker dat weekend lekker vroeg om op tijd aan de waterkant te zitten.

Lang hoefden de mannen niet te wachten, want binnen een uur kregen ze de eerste aanbeet al – op een single 20mm boilie op de voerstek. 

Het bleek een grote graskarper te zijn en na het zien van de vis nam de spanning bij Jorrit toe. Zou hij zijn eerste graskarper landen? Na een aantal explosieve runs lag de vis in het net, maar toen nam de vis nog een spurt. Daardoor schoten de armen van het net los uit het spreidblok.

Jorrit bedacht zich geen moment en sprong met laarzen en al het water in om het net te pakken. Dat leverde hem natte voeten, maar ook de vis op. Zijn eerste graskarper, en met 114 cm en 18 kg gelijk een nieuw Nederlands record!

Ook een record?


Denk jij een recordvis te hebben gevangen? Zorg dan voor goede foto’s met een geschikt meetlint en meld hem dan via bnrz.nl. Daar kun je ook alle huidige records bekijken en vind je informatie hoe je een recordclaim indient. Bekijk hieronder hoe je het beste een vis kunt meten!Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide