HSV Service

Maak je stek schoon!

2479
22 nov 2021

Via de dit voorjaar door Sportvisserij Nederland gelanceerde Vang5-campagne helpen sportvissers mee in de strijd tegen zwerfafval. De campagne is meerjarig, maar werpt nu al zijn eerste vruchten af.

Foto: presentator én sportvisser Klaas van der Eerden is een van de ambassadeurs van Vang5.

Zo zijn inmiddels al meer dan duizend Vang5-opruimsets – met daarin een inklapbare grijper, handschoenen en twee rollen afvalzakken – besteld. Veel sportvissers én hengelsportverenigingen hebben sinds de lancering van de campagne in april al de waterkant schoongemaakt met deze set.

Check op onder andere Instagram via de hashtag #vang5 een hoop van de opruimacties van sportvissers. Deze acties doen wat de campagne beoogt: tijdens of na het vissen even vijf stuks afval meenemen of vijf minuten vuilruimen. Meer of langer afval opruimen mag natuurlijk ook.

'Vaste prik'


Het Vang5-principe is tegenwoordig ‘vaste prik’ in de evenementen die Sportvisserij Nederland organiseert. Zo kregen alle deelnemers en vrijwilligers tijdens de diverse Top Team Competities een opruimset uitgereikt. Daarmee is na afloop van deze viswedstrijden de waterkant opgeruimd.

Ook bij andere evenementen – zoals de ZomerVISkaravaan en vislessen met basisschoolleerlingen – vormt Vang5 een vast onderdeel van het programma. Tenslotte komt ook in VISblad TV en VIS TV XL regelmatig aan bod hoe eenvoudig én tegelijkertijd belangrijk het is om zwerfafval te verwijderen.
 

Lange adem

 
Het schoonhouden van de waterkant is een zaak van de lange adem, dus we roepen sportvissers blijvend op om hun steentje bij te dragen aan een schone(re) natuur. Tevens vragen we iedereen die meedoet aan de Vang5-campagne om zijn schoonmaakactie aan te melden via vang5.nl, zodat een goed beeld ontstaat van het effect dat deze campagne sorteert.

Ook hengelsportverenigingen kunnen voor hun evenementen en vrijwilligers opruimsets plus promotiemateriaal bestellen. Hiervoor kunnen zij het best rechtstreeks contact opnemen met de eigen hengelsportfederatie.De Vang5-opruimset is in onze webshop te koop van 20,- voor 15,- euro!
Gerelateerde berichten
22 sep 2021 ZomerVISkaravaan 2021 - visfeest op 40 locaties in Nederland 2488 De ZomerVISkaravaan trok deze zomer weer door Nederland. Gedurende zes weken konden jongeren in hun vakantie op 40 verschillende locaties kennismaken met sportvissen. Hét VISblad ging langs bij de editie in Naarden-Bussum. 20 sep 2021 Dieren in de knel - oproep Dierenambulance 1879 Materiaalverlies is niet alleen vervelend, maar vormt ook een potentieel gevaar voor tal van dieren. Margje de Jong – directeur van de Dierenambulance Amsterdam – roept sportvissers daarom op hun verantwoordelijkheid te nemen en ervoor te zorgen dat zij geen verspeeld visgerei laten rondslingeren. 14 sep 2021 Sportvissers helpen mee bij Natuurlijk Opgeruimd 1586 In het kader van de landelijke schoonmaakactie Natuurlijk Opgeruimd 2021 is afgelopen zaterdag o.a. een grote schoonmaakactie gehouden rond het Buytenpark in Zoetermeer. Sportvissers hebben daar samen met hengelsportvereniging GHV - Groene Hart, MTB Zoetermeer, Sportief Wandelgroep Zoetermeer, de NTFU en KWBN meegeholpen zwerfvuil op te ruimen. 10 sep 2021 Wereldwijde opschoonactie: World Cleanup Day 2021 1588 Sportvisserij Nederland is partner van de World Cleanup Day en moedigt haar hengelsportverenigingen en sportvissers aan om op 18 september ook de waterkant schoon te maken. 09 aug 2021 Beach Cleanup Tour: meld je aan als sportvisser 2524 Stichting De Noordzee organiseert dit jaar de achtste editie van de Boskalis Beach Cleanup Tour. Hoewel het lijkt alsof er geen plek meer is, kunnen sportvissers zich nog steeds aanmelden voor twee van de resterende etappes. 28 jul 2021 Vang5-campagne slaat aan 1921 Via de dit voorjaar door Sportvisserij Nederland gelanceerde Vang5-campagne helpen sportvissers mee in de strijd tegen zwerfafval. De campagne is meerjarig, maar begint nu al zijn eerste vruchten af te werpen. 07 mei 2021 Vang5 campagne succesvol van start 2723 De Vang5 campagne is in april succesvol van start gegaan. Onder meer door acties van vissende BN’ers zoals Klaas van der Eerden, Enzo Knol en Jochem Myjer stond de landelijke opruimcampagne van Sportvisserij Nederland volop in de belangstelling. 22 apr 2021 Vang5: sportvisserij pakt zwerfvuil aan 11183 Zwerfafval is een probleem waar ook menig sportvisser zich aan stoort. Gelukkig krijgt de aanpak ervan de laatste jaren steeds meer vorm. Met de campagne Vang5 – een initiatief van Sportvisserij Nederland dat wordt ondersteund door Nederland Schoon – gaat de georganiseerde sportvisserij vanaf nu zwerfafval landelijk te lijf. De actieweek start op zaterdag 24 april, de campagne loopt daarna het hele jaar door.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.